Karaağaç Lisesi meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Karaağaç’ın lise ihtiyacını meclis gündemine taşıdı.

Çerkezköy 3.04.2012 20:18:00 0
Karaağaç Lisesi meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Karaağaç’ın lise ihtiyacını meclis gündemine taşıdı.

 

LİSE İHTİYACINI MECLİSE TAŞIDI

 

Karaağaç’ın kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu ve nüfusunun da 10 bin 200 olduğunu belirten Yüceer, beldede yaşayan vatandaşların büyük bir kısmının çevredeki sanayi kuruluşlarında asgari ücretle çalıştığını ve ekonomik sıkıntılar içinde yaşam mücadelesi verdiğini ifade ederek “Beş mahallenin bağlı olduğu beldede yaklaşık 2 bin öğrenci bulunmaktadır. Her yıl liseye başlayan öğrenci sayısı yaklaşık 200 olmasına rağmen maalesef yalnızca 2 ilköğretim okulu bulunan Karaağaç Beldesinde hiç lise bulunmamaktadır. Hem de belediye meclis kararıyla 26 bin 580 metrekare arsanın Meslek Lisesi yapılmak üzere milli eğitime tahsis edilmiş olmasına rağmen” dedi.

 

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI DA ORTADAN KALKACAK

 

Karaağaç’ta yaşayan ailelerin çocuklarını Çerkezköy ve çevresindeki liselere göndermek zorunda kaldığını, bu durumun ise zaten zor şartlarda yaşayan aileler için ayrıca külfet oluşturduğunu ifade eden CHP’li milletvekili Yüceer “Beldede lise olmadığı için ne yazık ki bazı gençler eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalmaktadırlar. Oysa ki; konum itibari ile organize sanayi ile içi içe bulunan Karaağaç beldesine Meslek Lisesi yapılması durumunda sanayi kuruluşlarının ve Karaağaç Organize Sanayi Bölgesinin ihtiyacı olan kalifiye eleman sıkıntısı da ortadan kalkmış olacaktır. Hiç lisesi olmayan beldeye bir meslek Lisesi yapılması için, kendisine belediye meclisi tarafından şartlı bağışları kabul etme yetkisi verilen, Belediye Başkanı bağış toplamaya başlamıştır ve konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının desteğini beklemektedir” dedi.

 

BAKAN DİNÇER’E SORDU.

 

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konula ilgili Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sunarak şu soruları yöneltti: “Çerkezköy’e bağlı Karaağaç Beldesine bugüne kadar neden bir lise yapılmamıştır? Karaağaç’ta her yıl 200 öğrencinin liseye başlıyor olması beldeye bir meslek lise yapılması için geçerli bir neden değil midir? Beldede herhangi bir lise bulunmadığı ve çevre ilçelere gidecek kadar maddi durumu iyi olmadığı için eğitimini yarıda bırakan öğrencilerimizin mağduriyeti nasıl giderilecektir? Meslek Lisesinin yapılması için bağış toplayan belediyeye Bakanlığınız nasıl bir katkı sağlayacaktır?”

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10