2011 yılı Faaliyet Raporu meclisten geçti

Karaağaç Belediyesi Nisan ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında dün yapıldı. Denetim Komisyonu ve 2011 yılı faaliyet raporunun

Çerkezköy 3.04.2012 20:19:00 0
2011 yılı Faaliyet Raporu meclisten geçti

Karaağaç Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün yapıldı. Belediye meclis toplantısı yapılan ilk oturumun ardından tamamlandı. Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı saat 10.00’da başladı.

 

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

 

Tüm meclis üyelerinin eksiksiz katılımıyla yapılan toplantıya açılış ve yoklama ile başlandı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce meclise sunulan önerge gündeme eklendi. Önergenin gündeme eklenmesinin ardından toplantıda ilk olarak denetim komisyonu raporu görüşüldü. Raporun görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2011 yılı faaliyet raporu görüşüldü. İlgili rapor da oy birliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYONLAR OLUŞTURULDU

 

Gündemin dördüncü maddesinde encümen üyelikleri seçimi yapıldı. 1 yıllığına gizli oy açık sayım usulü ile yapılan seçimin ardından encümen üyeliklerine MHP’li meclis üyesi Ercan Çelik ile DSP’li meclis üyesi Enser Şimşek seçildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından ihtisas komisyon üye sayısı ve oranlamasının yapılması konusu görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından ihtisas komisyon üye sayısı 5 olarak belirlenirken, oranları da “2 MHP, 1 Ak Parti, 1 DSP ve 1 Bağımsız” şeklinde belirlendi.

 

OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLDİLER

 

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından 1 yıllığına imar komisyonu üyelerinin seçimine geçildi. Yapılan seçimin ardından İmar Komisyonu’na MHP Meclis Üyeleri Yılmaz Mert, Sait Torun, AK Parti Meclis Üyesi Çetin Özhan, DSP Meclis Üyesi Şahin Salğar ile Bağımsız Meclis Üyesi Yıldırım Büyükbaş seçildi. Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine ise MHP’li meclis üyeleri Yılmaz Mert, Ercan Çelik, AK Parti Meclis Üyesi Aytekin Oduncu, DSP Meclis Üyesi Enser Şimşek ile Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aşar oy birliği ile seçildi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Seçimlerin yapılmasının ardından “Karaağaç imar planında 250 ada 4 parselde bulunan Cami alanı ile Turgut Reis Caddesi Bereket Sokak ve Orkide Sokak arasında kalan park alanının imar plan tadilatı yapılarak cami alanına dönüştürülerek takas yapılması” görüşüldü. Mehmet Akif Ersoy Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin dilekçesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

ENCÜMENE YETKİ VERİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki maddesinde de 357 ada 21 parsel, 442 ada 9 parsel, 453 ada 21 parsel, 468 ada 15 parsel, 561 ada 3 parsel, 684 ada 7 parsel, 726 ada 21 parsel, 727 ada 10 parsel, 727 ada 31 parsel ve 728 ada 9 parsellerde bulunan belediye hissesinin talep sahibine satışı görüşülerek, satış için oy birliği ile encümene yetki verildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından “Halkalı-Kapıkule demiryolu projesinin imar planlarına işlenmesi ve Karaağaç Deresi çevre düzeninin imar plan tadilatları” görüşülerek oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddelerinde de “Kutlu doğum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının belirlenmesi, Yağlı güreş festivalinin tarihlerinin belirlenmesi, Karaağaç’ta bulunan taksi durağı revizyonları ve belediyede çalışan sözleşmeli personelin ek ödeme ücretlerinin belirlenmesi” konuları oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Müftülüğü tarafından verilen dilekçeler okundu. Karaağaç Hicret Cami’sinin eksikliklerinin tamamlanması ve Karaağaç Merkez Kuran Kursu’nun 14 Nisan tarihinde gerçekleştireceği Edirne ziyareti için Karaağaç Belediyesi’nin araç tahsis etmesi talepleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının son gündem maddesinde de, meclis başında sunulan önerge görüşüldü. Kamu Yönetimleri Akademi Derneği’nin hazırladığı Dubai inceleme tetkik gezisinin 4 gün 5 gece davetiyesine Belediye Başkanı, Meclis üyeleri ve personelinin katılabilmesi için gerekli meclis kararanın alınması konusu da plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından ilk oturum sona erdi. Meclis toplantısının ikinci oturumu Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10