Gelir bütçesi yüzde 107, gider bütçesi de yüzde 98 oranında gerçekleşti

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumu dün gerçekleştirildi. Toplantıda, 2011 yılı faaliyet raporu ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Ali Ertem, 38

Çerkezköy 3.04.2012 20:23:00 0
Gelir bütçesi yüzde 107, gider bütçesi de yüzde 98 oranında gerçekleşti
Çerkezköy Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
2011 FAALİYET VE DENETİM RAPORLARI OKUNDU
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 2011 yılı faaliyet raporları okundu. 2011 faaliyet raporunu okuyan Başkan Ertem, 2011 gider bütçesinin 38 milyon 450 bin TL olarak hesaplandığını ve yüzde 98’lik gerçekleşme oranının yakalandığını belirtti. Gelir bütçesinin de 38 milyon 450 bin TL olarak öngörüldüğünü söyleyen Ertem, bu kalemin gerçekleşme oranının ise yüzde 107 olduğunu ifade etti. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Veterinerlik ve diğer birimlerin faaliyetlerini okunmasının ardından Denetim Komisyonu Raporu’nun okunmasına geçildi. Denetim Komisyonu tarafından ihalelerde en az 3 firmanın katılımına özen gösterilmesi konusunda tavsiye kararı alındı. Belediye Başkanı Ali Ertem, çalışmalarından ötürü komisyona teşekkür ederken ilgili tavsiye kararlarına da ellerinden geldiğince uymaya çalıştıklarını ifade etti.
KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Toplantının daha sonraki gündem maddelerinde yapılan seçimlerde Encümen üyeliğine Ahmet Azcan’ın yerine Aydın Kırıklar seçildi. Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Vehbi Demirtaş, Nuran Yeşil, Demet Eroğlu, Yüksel Sevil ve Ahmet Azcan seçilirken, İmar Komisyonu üyeliklerine de Hasan İşcan, Aynur Düzgünel, Faruk Bal, Aktaş Güler ve Ahmet Avcı seçildi. Tarife Komisyonu’na ise Mikail Ünlü, Zafer Erdağ, Mehmet Yıldırım, Cengiz Eker ve Asuman Azak seçildi. Yeni seçilen üyelerin görev sürelerinin 8 Nisan 2012 itibari ile başlayacağını belirten Başkan Ali Ertem, üyelere görevlerinde başarılar diledi.
400 PLAKA KAYIP
Seçimlerin ardından Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’nın dilekçesi görüşüldü. Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bilindiği gibi S plakalı açlar personel, J plakalı araçlar ise öğrenci taşımacılığı yapıyor. Çerkezköy’e bin adet S plaka hakkı verildi. Bunların 800’ü açık, 200’ü ise kapalı tutuluyor. Açık durumdaki 800 aracın ise neredeyse yarısı çalışmıyor durumda. 400 aracın nerde olduğu bilinmiyor. Bu sebeple Çerkezköy’de S plaka araç ihtiyacı hasıl oldu. Şuanda 120 sivil araç S plakası olmadığı halde mecburen personel taşımacılığı yapıyor. Bu yüzden kapalı olarak tutulan 200 adet S plakanın açılarak hizmete girmesi gerekiyor. Ayrıca S plakası olmadan çalışmakta olan araçlarında plakalarının verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizde kaydı olduğu halde çalışmayan S plakaların da daha sonra sahibinin ortaya çıktığında yenisi verilmek üzere plakasının iptal edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca sınırlarımız içerisinde çalışan 140’a yakın J plaka araç var. Bunların sayısında da sınırlama yapılması gerekiyor. Bu sınırın 250 olarak belirlenmesinin faydalı olacağı inancındayız” dedi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
BELEDİYE HİSSELERİ SATILIYOR
Meclisin bir sonraki gündem maddesinde ise mülkiyeti Çerkezköy Belediyesi’ne ait Fevzipaşa Caddesi’ne cephe 666 ada ile 659 ada arasında kalan park yerinin kiraya verilmesi konusunun görüşülmesine geçildi. İlçe Müftülüğü’nün karşısında yazları düğün organizasyonları için de kullanılan bu alanın kiraya verilip verilmemesi ve verilmesi halinde kira süresinin belirlenmesi için ilgili gündem maddesi oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda daha sonra muhtelif yerlerdeki belediye hisselerinin satışı görüşüldü. Buna göre Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 383 ada 5 nolu parselde bulunan 22/293 oranlı belediye hissesinin Asim Alkılıç’a, 374 ada 8 nolu parselde bulunan 82/489 oranlı belediye hissesinin Turgut Aratemur ve Taner Suçin’e eşit olarak satılmasına ve 923 ada 6 nolu parselde bulunan 28/2400 oranındaki belediye hissesi ile 923 ada 7 parselde bulunan 28/2400 oranındaki belediye hissesinin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne satılmasına karar verildi. Ayrıca Fevzipaşa Mahallesi 612 ada 17 nolu parselde bulunan 368/549 oranındaki belediye hissesinin Fevzi Koç, Ali Bilgin, Özkan Gülden ve Salahaddin Tantin’e eşit olarak satılmasına karar verildi. İstasyon Mahallesi’nde 278 ada 3 nolu parselde bulunan 80/318 oranındaki belediye hissesinin Servet Girgin ve Metin Durmuş’a eşit olarak, 779 ada 5 nolu parselde bulunan 2527/237743 oranındaki belediye hissesinin de Turan Karakurt ve Mehmet Keskin’e eşit olarak satılması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 
TRAFO TALEBİ İMAR KOMİSYONU’NDA
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Tredaş Genel Müdürlüğü-Çerkezköy İşletme Müdürlüğü’nün trafo yerine ilişkin talebi görüşüldü. Trafo yeri talebi görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.
KREDİ İÇİN YENİ YETKİ VERİLDİ
Meclisin bir sonraki gündem maddesinde ise ana caddelerde planlanan sıcak asfalt çalışmaları için İller Bankası’ndan talep edilen kredi miktarı görüşüldü. Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, 6 Ocak 2012’de alınan karara göre yapılacak asfaltlama çalışmaları için İller Bankası’ndan 6 milyon 420 bin 316 TL kredi çekebilmesi için Başkan Ertem’e yetki verildiği hatırlatılarak 6 milyon 420 bin 316 TL’lik kredi için verilen yetkinin geri alınması ve 5 milyon TL’lik kredi kullanılabilmesi için Başkan Ertem’e yeniden yetki verilmesi gerektiği belirtildi.  İlgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
18 ARAÇ İÇİN İZİN İSTENDİ
Toplantının son gündem maddesinde ise Çerkezköy Taksi Dolmuş Yolcu Taşıyıcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin güzergah durumu ve 18 aracın çalışmasına izin verilmesi talebi görüşüldü. Çerkezköy-Çavuşlu güzergahı arasında 18 aracın hizmet vermesi için istenen izin talebi görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu 6 Nisan Cuma günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek.
Haber / Ahmet KARDEŞ

                                                     


0282 726 91 91
0282 747 65 10