Iraklı kaçak, koğuşu ateşe verdi

Edirne'de yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine gitmek isterken yakalanan 500 kaçağın tutulduğu Edirne Emniyet Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'nde bir kaçağın koğuştaki yatakları tutuşturması

Bölgede Gündem 4.04.2012 19:29:00 0
Iraklı kaçak, koğuşu ateşe verdi

Edirne'de yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine gitmek isterken yakalanan 500 kaçağın tutulduğu Edirne Emniyet Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'nde bir kaçağın koğuştaki yatakları tutuşturması sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülen yangın maddi hasara neden olurken, kaçakların bahçede olması olası bir faciayı önledi.

 

YATAKLARI YAKTI

 

Yangın önceki gün saat 15.00 sıralarında Yeniimaret Mahallesi'ndeki Geri Gönderme Merkezi'nin ikinci katındaki bir koğuşta çıktı. İddiaya göre görevli polisler tarafından havanın güzel olması nedeniyle kaçakların bahçeye çıkarıldığı sırada, kaldığı koğuşa dönen Irak uyruklu bir kaçak, koğuştaki yatakları ateşe verdi. Yükselen dumanları fark eden merkezde görevli polisler, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, koğuşa girerek yanan yatakları söndürdü. Koğuşta bulunan 12 yatağın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan da merkeze gelerek olay hakkında bilgi aldı. Yangının söndürülmesinin ardından kaçaklar koğuşlarına döndü. Yangın çıkaran Irak uyruklu kaçak da ifadesi alındıktan sonra savcılığa sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10