“Yüreği yetiyorsa mahkemede hesaplaşalım”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in kendisine yönelik açıklamalarına, yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Çerkezköy 4.04.2012 19:50:00 0
“Yüreği yetiyorsa mahkemede hesaplaşalım”
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in kendisine yönelik açıklamalarına, yazılı bir açıklama ile cevap verdi.
ORDU, BAŞKAN ERTEM’E CEVAP VERDİ
Ertem’in “Mustafa Ordu aile kavramı hakkında en son söz söyleyebilecek insandır” şeklindeki açıklamasına cevap veren Mustafa Ordu “Bugüne kadar Ali Ertem’e yönelik söylemlerimin hepsini siyasi zemin çerçevesinde yaptım. Kaldı ki Ali Ertem’in bu açıklamaları tamamı ile siyasetten uzak, kişilik haklarına saldırı niteliği taşımakta ve aynı zamanda açıkça bir itirafı da beraberinde getirmektedir. Çerkezköy AKP teşkilatı ve belediye başkanı MHP’nin düzenlemiş olduğu konferansın isminden, içeriğinden rahatsız olmuşlardır. Onlara şunu belirtmek isterim ki Yüce dinimiz İslam, hiç kimsenin tekeli altında değildir ve olmayacaktır” dedi.
“YALAN VE TUTARSIZLIĞIN İSPATIDIR”
Ali Ertem’e aile kavramından ne anladığını da soran Ordu “Madem bu konuda benden daha bilgili olduğunuzu iddia ediyorsunuz, o zaman tüm kamuoyunu aile konusunda yapacağınız açıklamalar ile bilgilendirmenizi bekliyoruz” diye konuştu. Ali Ertem’in “Onun ilçe başkanı olmasından en çok memnun olan benim. MHP gibi geçmişi olan ve geçmişte önemli faaliyetlerde bulunan bir siyasi partinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın bu şekilde olmasını anlayamıyoruz” sözlerine de cevap veren Ordu “Ertem’in bu sözleri ‘benim diğer siyasi partilerin işine karışmak gibi bir uygulamam ve idealim yok’ sözlerinin ne kadar yalan ve tutarsız olduğunun ispatıdır” dedi.
“CUMHURİYET SAVCILARI BUGÜNE KADAR ÇALIŞMIYOR MUYDU?”
Ali Ertem’e “Mustafa Ordu’nun çevresinde bir tane malzemeden çalan müteahhit var mıdır? Bir tane ihale rantçısı var mıdır? Bir tane çıkarları için çevresinde dolaşan iş adamı gösterebilir, isim verebilir misiniz? Eğer veremiyorsanız size verilebilecek uygun sıfatı, adı halkın takdirine bırakıyorum” sözleri ile seslenen Ordu, Ertem’in “Mustafa Ordu suç duyuruları ile Cumhuriyet Savcılarını da çalıştırıyor” açıklamalarına da şu cevabı verdi: “Bu açıklaması yüce yargı mensuplarına yönelik en asılsız, iftira niteliği taşıyan ve yalandan ibarettir. Bu açıklaması başlı başına suç teşkil eden bir açıklamadır. Cumhuriyet savcıları bugüne kadar çalışmıyor muydu? Cumhuriyet savcılarının yönlendirildiğini mi ima ediyor? Benim hakkımda üç kez suç duyurusunda bulunurken bu savcılara başvurmamış mıydı? Ben onun gibi şahsi hiçbir şey için Cumhuriyet savcılarına başvurmadım. Aksine toplumu ilgilendiren konular için başvurdum. İşte aramızdaki fark bu.”
“YARGI HAK ETTİĞİ KARARI VERMEZSE, İLAHİ ADALETİ BEKLEYECEĞİZ”
Bu dünyada adaletin 3 şekilde tecelli ettiğini ifade eden İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Bunlar kaba kuvvet ile sağlanan adalet, yüce yargının adaleti ve nihayetinde ilahi adalettir. Biz kaba kuvvet ile sağlanan adaleti hiçbir zaman onaylamıyoruz, yüce yargının adaletine güveniyoruz. Eğer yüce yargı sizler hakkında gerekli, hak ettiğiniz kararı vermezse, biz ilahi adalete sığınıp yağmur duasına çıkar gibi Osmanlı Camii’nde ellerimizi Yüce yaradana açıp onu adaletini isteyip bekleyeceğiz” dedi.
BELEDİYEYİ ZİYARET ETME NEDENİNİ AÇIKLADI
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in, sürekli kendisi ve MHP Çerkezköy teşkilatına yönelik aslı olmayan, karalamaya yönelik açıklamalarda bulunduğunu savunan Mustafa Ordu “Ali Ertem’ Kuran-ı Kerim’de Cuma Suresinin 5. ayetini dikkatle okumasını tavsiye ediyorum. Okudukları kitapları özümsemeyen, bir kulağından girip bir kulağından çıkanlara ne derler bilirsin. Ben onlardan hiç olmadım. Senin anlayacağın okumuş cahillerden olmadım. Kitapları okumuş ama kişiliğinde, adamlığında bir milimetre olsun gelişme olmayanlardan hiç olmadım” diye konuştu.
MHP’nin 2009 yerel seçimlerinde Çerkezköy genelinde 2 belediye başkanlığını AK Parti’nin elinden alarak kazandığını, AK Parti’nin belediye sayısını ilçe ve beldelerde 2 buçuğa indirdiğini ifade eden İlçe Başkanı Ordu, 2010 yılında yapılan referandumda da Çerkezköy’den ‘hayır’ sonucunun çıktığını, MHP Çerkezköy Teşkilatı’nın Cumhuriyet tarihinde ilk kez Çerkezköy’den aday olan bir milletvekilini meclise soktuğunu belirtti. Başkan Ertem’in makamında olmadığı bir sırada gerçekleştirdiği belediye ziyareti hakkında da Ertem’in açıklamalarına cevap veren Ordu “Ben ve ilçe sekreterim o gün Çerkezköy Belediyesi’nin nasıl gayri ciddi bir yönetim anlayışına sahip olduğunu, belediyenin Hababam Sınıfına benzer bir durum sergilediğini gözler önüne sermek, yasa gereği başkanvekili bırakması gerektiği halde başkanvekilinin bırakılmadığını tespit edip halkı bilgilendirmek ve bu durumu kanıtlamak için belediyeyi ziyaret ettik” açıklamasını yaptı.
“MAHKEMEDE HESAPLAŞALIM”
Ali Ertem’in MHP delegelerini yönlendirdiği iddialarını yineleyen Mustafa Ordu “Eğer cesareti varsa bu iddialarımı yargıya taşısın ben de şahit olarak konuştuğu delegeyi getireyim. Yüreği yetiyorsa buyursun mahkemede hesaplaşalım” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10