Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 12 Eylül değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sadece yaşları 90'nı aşmış olanlarla değil, 12 Eylül ara rejiminde ister talimatla ister isteyerek, zulüm ve işkence yapmış kim kişi veya kademe

5.04.2012 16:00:00 0
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli , MHP Genel Merkezi'nde internetten yayın yapacak olan Alptürk televizyonunun açılışına katıldı. 
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Bahçeli, 12 Eylül referandumunu desteklememelerine rağmen 12 Eylül davasına müdahil olmalarının nedeninin sorulması üzerine, ''12 Eylül'ün hesabını görmekte olan bir mahkeme alanında dün bir şov yapılma gayreti içine girilmiş, oraya müdahil olarak gelenler arasında 30 yılın hesabını görme ihtiyacıyla bir müdahale yapılması gibi bir yanlışın içerisine girilmiştir'' ifadelerini kullandı. 
Bahçeli, bugünün bir karar zamanı olduğunu hatırlatarak, ''12 Eylül'le mi hesaplaşacaksınız, yoksa 30 yıl öncesinden başlayan bir sosyal şiddetin yarıda kaldığına inanarak, ülkücüleri tekrar muhatap alıp, ülkücülere saldırmayı sürdürecek misiniz? Bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'de her şeyi kaşıyor. 12 Eylül'le hesaplaşmayı, 30 yıl öncesinin olaylarını yenileyerek yeniden bir kaşınmaya ve çatışmaya fırsat verebilecek bir hatayı tahrik eden unsur olarak görmeli ve algılamalılar. O sebepten dolayı '12 Eylül ile hesaplaşacağım' diyerek oraya gelmiş, pankartlar açmış, fotoğraflarla süslenmiş olan bir zihniyet tekrar karşısına milliyetçi, ülkücü hareketi almak istiyorsa bu onların bileceği iştir." ifadelerini kullandı. 
 
Bahçeli, şunları kaydetti: ''Geçici 15. maddeyle alakalı olarak Anayasa değişikliklerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmesi sırasında bu değişikle geçici maddenin metinden çıkarılmasıyla 12 Eylül'ü yapanlardan hesap sorulmasının mümkün olamayacağı düşüncesini ileri sürmüştük. Bunun gerçekleşmesi içinde zaman aşımı kavramını gündeme getiren bir önergeyi arkadaşlarımız vermişlerdi. Şimdi buna rağmen, zannediyorum 'neden hala dava açılmadı', 'Geçici 15. madde kaldırıldı, fakat mahkemeler hala başlamadı' baskısından etkilenerek, bugün Ankara'da 12. Ağır Ceza'da bir süreç başlatılmıştır. Bu sürecin sonucunu görmek lazım. Bizim işaret etmek istediğimiz nokta budur. Sadece yaşları 90'nı aşmış olanlarla değil, 12 Eylül ara rejiminde ister talimatla ister isteyerek, zulüm ve işkence yapmış kim kişi veya kademe olarak varsa, hepsdimnden hesap sorulabilecek bir mahkemeyi arzuladığımızı ifade ediyoruz. Burada en büyük acıyı çekmiş olan Milliyetçi Hareket Partisi olarak, milliyetçi, ülkücü davasının müdahili olarak bulunmasını istiyoruz.'' 
Bahçeli, olayın bazı bölümlerini alarak şunlardan şöyle hesap sorulacaktır' diye olayı saptırmak isteyenler olduğunu söyleyerek, ''Recep Tayyip Erdoğan'ın oyununa düşüyorlar, bu da sol anlayışa yakışmıyor gibi geliyor bana'' şeklinde konuştu. 
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın çıkışını yorumlayan Bahçeli, ''Bu olumlu görüşün arkasında durmasında yarar vardır. Diğer yargı organlarının başkanlarının da, Anayasa Mahkemesi Başkanı ile beraber aynı görüşü paylaşarak, yargının siyasallaşma sürecini durdurmaları hali, Türkiye için çok hayırlı bir olay olarak tarihe kayıt düşebilir'' dedi. Bahçeli, bir soru üzerine Türk federasyonlarının düzenlediği kurultaylara katılmak üzere Avusturya ve Fransa'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini, bu ziyareti daha önce de yaptığını söyledi. 'Fransa'da özel bir açıklamanız olacak mı?' sorusuna Bahçeli, "Onu Fransa'da yapalım. Burada yaparsak gitmeye gerek yok" karşılığını verdi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10