“Türkiye’deki tarım arazileri sağlıksız”

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Murat Altın, Türkiye'deki tarım arazilerinin sürekli tekli veya ikili ekim yapılmasından dolayı çok sağlıksız olduğunu söyled

Çerkezköy 5.04.2012 20:00:00 0
“Türkiye’deki tarım arazileri sağlıksız”
Hayrabolu’da “Tarla Bitkileri Üretim Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Murat, meraların geçmişte ıslah edilmediğini ve bunun akıllardan bile geçirilmediğini belirterek, "Yanılmıyorsam çayır ve meralarda yaklaşık 1342 çeşit bitki var. Bu, yapılacak çalışmalarla bir o kadar daha artırılabilir. Bunun için dengeli çalışmalar yapmalıyız. Bu, bizim çok büyük bir zenginliğimiz" dedi.
TRAKYA TARIMINI İYİ GÖRMÜYORUM

Trakya tarımını iyi görmediğini belirten Altın “Nadasın organik madde oranı 1,77'dir. Türkiye'deki tarım arazileri sürekli tekli veya ikili ekim yapılmasından dolayı çok sağlıksızdır. Peki bunu nasıl telafi edeceğiz. Biz diyoruz ki yem bitkilerini ekim nöbetine sokacaksınız. Biz, 5 yıllık ekim nöbetine soktuğumuz zaman bu değerin 3,20 olduğunu, kritik kısımların üzerine geçtiğini araştırmayla tespit ettik” diye konuştu.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10