Son sözü meclis söyledi

Çerkezköy Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Çerkezköy 6.04.2012 19:40:00 0
Son sözü meclis söyledi

Çerkezköy Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleşen toplantı açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin okunması ile başladı. Mazeret bildiren CHP Meclis üyesi Faruk Bal ve Demokrat Partili Meclis üyesi Asuman Azak’ın katılmadığı toplantıda ilk olarak bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu’na havale edilen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’nın 23.03.2012 gün ve 219 sayılı S ve J plakalar hakkındaki talebe ilişkin komisyon kararı görüşüldü.

 

S PLAKA SAYISI BİNE ÇIKARILACAK

 

Bütçe Komisyonu 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 15/p maddesine göre edilen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’nın 23.03.2012 gün ve 219 sayılı dilekçesi göz önünde bulundurularak, Personel Servis Taşımacılığı S plaka sayısının bin adete çıkarılmasına ve bu rakamda sınırlandırılmasına karar verdi. Ayrıca öğrenci servis taşımacılığı yapan J plaka araç sayısının da 250 adette sınırlandırılmasına ve servis araçlarına ticari ikametgahı Çerkezköy merkez, belde ve köylerinde en az 6 aydır ikamet ettiğine dair belge sahibi olanlara taşıma izni verilmesine karar verildi. Eski 800 plaka içerisinden kaybolan ve çalışmayan araçların 31.12.2012 tarihine kadar müracaat etmeyenlerin iptal edilmesi yönünde karar alan komisyon, bu plaka sahiplerinin daha sonrada gelmeleri halinde iptal olan plakaları yerine yenisinin verilmesine karar verdi. İlgili Bütçe Komisyon raporu meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

5 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 23.03.2012 gün ve 418 sayılı mülkiyeti belediyeye ait Fevzi Paşa Caddesi’ne cephe olan 666 ada ile 659 ada arasında kalan park yerinin kira süresine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararı görüşüldü. Komisyon, mülkiyeti belediyeye ait Gazi Osman Paşa Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi 666 ada ile 659 ada arasında kalan park yerinin 2886 sayılı ihale kanununun hükümlerine göre 5 yıllığına kiraya verilmesine karar verdi. Kapalı inşaat alanının yüzde 5 ile sınırlandırılmasına karar veren komisyon üyeleri, mevcut ağaçlara dokunulmaması, ihale tarihinden itibaren 3 ay içerisinde ruhsata bağlanması, çocuk parkı yapımı ve kontrol takip edilmesinin de ihale şartnamesinde belirtilmesine oybirliği ile karar verdi. Bütçe Komisyonu’nun tavsiye kararı da meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

PLAN TADİLATI KABUL EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından TREDAŞ Genel Müdürlüğü Çerkezköy İşletme Müdürlüğü’nün Trafo yeri hakkındaki yazısı ve tadilat planının görüşülmesine geçildi. Komisyon, TREDAŞ tarafından Cumhuriyet Mahallesi 100 ada 85 numaralı parselde inşa edilmekte olan yapılar ve çevresi için gereksinim duyulan 100 KVA kapasiteli trafo tesisi için söz konusu parselin güneyinde bulunan yeşil alan içerisinden trafo alanı ayrılarak imar planına işlenmesinin talep edildiğini belirtti. Söz konusu alana ilişkin hazırlatılan ve meclise sunulan imar planı değişikliği ile herhangi bir yapılaşma artışı veya fonksiyon değişikliği getirilmeden ilgili kurumların görüşü doğrultusunda trafo alanı düzenlendiği belirtildi. Söz konusu imar plan değişikliğine ilişkin komisyonun tavsiye kararı mecliste de oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

BU BİR İBRET VESİKASIDIR

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partili Cengiz Eker ilgili plan değişikliği yapılmadan önce trafonun kurulduğunu belirterek, “Biz bu konuyu komisyonda kabul ettik, fakat burada grup olarak ret oyu kullanacağız” dedi. Vatandaşın işlerinin aksamaması için belediye olarak bazı durumlarda sözlü izin kullandıklarını bu sayede mağduriyetlerin önüne geçtiklerini belirten Ali Ertem de, “Biz geçici izin verdik. Bu iznin bir bağlayıcılığı yok. Eğer komisyondan olumsuz yönde karar çıksaydı mevcut trafo yıkılacaktı. Biz konu ile ilgili ruhsat da düzenlemedik” dedi. CHP’li meclis üyesi Yüksel Sevil’in ‘Yeşil alanlardan başka bir yere trafo yapılamaz mıydı?’ sorusuna da cevap veren Ertem, ‘Trafolar belediyeye ait olan yeşil alanlar ve otopark alanları dışında bir yere yapılamaz’ dedi. Ertem, CHP’li meclis üyelerinin ilgili gündem maddesine grup olarak ret oyu vermesini de ‘Bu durum kayıtlara ibret vesikası olarak geçecektir’ şeklinde değerlendirdi.

 

KOMİSYON KARARA VARAMADI

 

Meclis toplantısının son gündem maddesinde ise Çerkezköy Taksi Dolmuş Yolcu Taşıyıcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 27.03.2012 tarihli güzergah durumu ve 18 araçlık izin verilmesi talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Talebe istinaden komisyon üyelerinden Ahmet Azcan ve Ziya Osmanoğlu, 18 araçlık iznin verilmesini ve güzergahın da Çerkezköy Otogar çıkışı Atatürk Viyadüğü, Cengiz Topel Caddesi’ni takiben Büyükçavuşlu olarak belirlenmesini uygun gördü. Komisyon üyelerinden R. Ziya Pekdoğan ve Demet Eroğlu ise halen faaliyette olan 332 numaralı Birlik Yolcu ve Öğrenci Taşıma Kooperatifi’nin 16 aracının olduğunu belirterek, “Bunlardan üçü çalışmıyor. Yolcu kapasitesi olarak sabah ve akşam saatlerinde dolu, günün diğer saatlerinde ise dolmadığı tespit edildi. Bu sebeple aynı güzergahta yeni bir hatta ihtiyaç yoktur” diyerek ilgili talebin reddedilmesi gerektiğini belirtti.

 

HERKESTEN ÖNCE BEN KARŞI ÇIKARIM

 

Bütçe Komisyonu’nun ortak bir karara varamadığı konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Ertem, “Önümüzdeki süreçte söz konusu güzergahta taşımacılığın daha yoğun olacağı bir gerçek. Ayrıca vatandaşlar için Çavuşlu Köyü üzerinden Büyükyoncalı’ya direk bir hat olması daha faydalı olacaktır. Bu durum mavi minibüsler için bir mağduriyet teşkil etmeyecektir. Mavi Minibüslerin mağduriyetine herkesten önce ben karşı çıkarım” diye konuştu. CHP’li meclis üyelerinin ret oyu verdiği 18 araçlık iznin verilmesi ve güzergahın Çerkezköy Otogar çıkışı Atatürk Viyadüğü, Cengiz Topel Caddesi’ni takiben Büyükçavuşlu olarak belirlenmesine ilgili gündem maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ    
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10