Siyaset Akademisi’nde dersler başladı

Siyasette niteliğin artırılması ve ülkenin sosyal sermayesinden en üst seviyede yararlanılması amacıyla başlatılan Siyaset Akademisi’nin ‘Lider Ülke Türkiye-3’ konulu dördüncü eğitim pro

Çerkezköy 8.04.2012 19:19:00 0
Siyaset Akademisi’nde dersler başladı
Siyasette niteliğin artırılması ve ülkenin sosyal sermayesinden en üst seviyede yararlanılması amacıyla başlatılan Siyaset Akademisi’nin ‘Lider Ülke Türkiye-3’ konulu dördüncü eğitim programının açılışı dün saat 13.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.
EN DEĞERLİ HİZMET ARACI SİYASETTİR
Siyaset Akademisi’nin ‘Lider Ülke Türkiye-3’ konulu dördüncü eğitim programı açılışında konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Çerkezköy’de ilk defa yapılacak olan Siyaset Akademisinde gerek sunumu yapacaklarda, gerekse akademiye katılacaklarda hiçbir şekilde siyasi görüş veya partililik esası gözetilmemektedir” dedi. Bütün programlarda farklı fikirden ve siyasal düşünceden olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Siyaset Akademisi’nden özgür iradeleri ile eğitim alabileceklerini söyleyen Demirbağ, vatandaşların program esnasında fikirlerini söyleyip, görüşlerini belirtip, sorularla kendilerini ifade edebileceğini kaydetti. İnsana hizmet araçları içinde en değerli ve işlevsel olanının siyaset olduğunu söyleyen Alaettin Demirbağ, “Siyasetin merkezi olan insan siyaset kelimesi ile girdiği her irtibatta bilgi ve bilinci seviyesince faydalı olabilir. Gelişen ve değişen dünyamızda geçmiş tecrübeler ışığında siyaset, daha da büyük bir bilgi ve bilinç gerektirmektedir. Bu nedenle siyaseti hem alaylı hem de mektepli kılabilmek daha da önemli hale gelmiştir” diye konuştu.  
BUGÜNE KADAR 50 BİN KİŞİ KATILDI
Ülke içinde siyasal bilinci ve siyasal sorunlara duyarlılığı arttırmanın, AK Parti ve Türkiye için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamanın Siyaset Akademisi’nin temel amaçları arasında yer aldığını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Ayrıca yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyan genç ve kadınların, siyasal donanım ve birikimlerini yükseltmek, mevcut ve potansiyel siyasetçilerin bilgi ve birikimleri ile kişisel niteliklerini geliştirmek de akademinin olmazsa olmaz amaçları arasındadır” dedi. Demirbağ, Türkiye genelinde 6 yıldan beri her yıl yaklaşık olarak 30 ilde düzenlenen siyasi eğitim programına bu güne kadar 50 bine yakın kişinin katıldığını dile getirdi. 
KENDİNİZİ TÜRK SİYASETİNE KAZANDIRIN
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Siyaset Akademilerini ülkeye ve Çerkezköy’e veren yöneticilere teşekkür etti. Siyaset Akademisi faaliyetlerinin, program süreci sonuna kadar ilk günkü heyecan ve coşku ile devam etmesini temenni eden başkan Ali Ertem, “Akademiden olabildiğince faydalanın ve kendinizi Türk siyasetine kazandırın” dedi. Kelime anlamı olarak siyasetin at terbiyesi yapan kişi anlamına geldiğini söyleyen Ali Ertem, Türkiye’de ise siyasetin esas anlamı itibari ile AK Parti iktidarı öncesine kadar farklı algılanmakta olduğunu ifade etti.
DOĞRU İNSANLAR SİYASETTEN UZAK TUTULDU
2001’de kurulan AK Parti’den önce insanların siyasete bakış açısının oldukça olumsuz yönde olduğunu kaydeden Ali Ertem, “Siyaset insanımız için şeytanın işi idi. Bu görüş halkımızın beynine kasten enjekte edildi. Çünkü Türkiye’yi yönetmenin yolu siyasetten geçer. Bu olumsuz görüş ile fikir üreten, akıl üreten doğru insanların siyasetten uzak tutulması amaçlanmış ve büyük ölçüde de başarı sağlanılmıştır. Siyasetçi denince halkın aklına ‘Yalancı’ geliyordu. Siyasetçi, adam kayıran, kendi menfaati uğruna işler yapan kişi demekti. Siyaset kıvırtma sanatı, siyasetçi ise kıvıran kişi idi” diye konuştu.
YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR
AK Parti’nin 2002’de Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çalışmalarla iktidara geldiğini söyleyen Ali Ertem, “Bu başarının sebebi AK Parti’nin, siyaseti bu alışılagelmiş kalıpların dışında yapmış olmasıdır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan asla tutamayacağı sözler vermedi. Bu sebeple 11 yıldır iktidarda ve her yıl oylarını daha da arttırmaktadır” dedi. Siyaset akademisinin, tüm siyasi partilerin katılabileceği bir platform olduğunu belirten Ertem “Bu toplumun ihtiyacı olan temiz siyasettir. Yalan siyasetle de bir şeyler elde edebilirsiniz fakat unutulmamalıdır ki yalancının mumu yatsıya kadar yanar” dedi.
BEBEĞİN SÜT İÇİN AĞLAMASI DA SİYASETTİR
İnsanın, toplum içinde toplum yaşamını etkileyen her konuya müdahalesinin bir siyaset olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Siyaset insan hayatının içinde olan her şey olabilir. Bir bebeğin süt istediği için ağlaması bile bir siyasettir. Sizler sebat ederek, akademinin programlarına sabırla katılın. Burada bilgi sahibi olmanın yanında kişisel gelişim dersleri de göreceksiniz. Konuşma sanatını, beden dilini kullanmayı da öğreneceksiniz. Unutmayalım ki çok bilgi sahibi olabilirsiniz fakat bu bilgileri karşı tarafa doğru şekilde izah edemezseniz bilginizin bir etkisi olmaz” dedi.
TEORİ İLE PRATİK ARASINDA FARK VAR
Programda daha sonra konuşan AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan da Türkiye’de siyasetin değişmekte olduğuna dikkat çekti. Beş kez seçimlere katıldığını belirten Necip Taylan, “Bu süreçte sokak sokak, kapı kapı dolaştım ve birçok tecrübe edindim. Şuanda sizin karşınızda damdan düşmüş bir adam var. Hani derler ya ayakları yere değdi. Öyle değil, uzaydan yere düşmüş bir adam var karşınızda. Bu süre zarfında gördüm ki siyaset, teorisi ile pratiği arasında dağlar kadar fark olan bir kavram. Sizler bu işi iyi bir şekilde öğrenip, güzel işler çıkarma amacındasınız. Bu ülkemiz için oldukça olumlu bir hareket” dedi.
ARTIK SİYASET CAZGIRLARA BIRAKILMIYOR
Siyasetin 10 yıl öncesine kadar çok kirli olduğunu iddia eden Prof. Dr. Necip Taylan, 4 yıllık milletvekilliği görevi süresince birçok olayla karşılaştığını ifade etti. Vatandaşta da birkaç yıl öncesine kadar siyasete karşı olumlu bir düşünce olmadığını kaydeden Taylan, “Bu akademiler bu olumsuz düşünceleri silecek organizasyonlardır. Bu akademiler sayesinde günümüzde artık sokak siyasetçisine, bezirganlara, cazgırlara bu iş bırakılmamakta. Fakat bu iş yalnızca üst yönetimin işi değildir. Vatandaşın da konu hakkında olgunlaşması gerekiyor. Bu millet bir gün önce padişahım çok yaşa derken bir gün sonra yuh padişahım dedi. Bir gecede rejim değiştirdi. Yıllardır vatandaşımızda siyasi olgunluk gelişmiş değil. Bu akademiler sayesinde halkımızın beynindeki siyaset bilinci de olgunluğa erişecektir” diye konuştu.
İKTİDARLAR GÜÇLERİNİ KONTROL EDEMEDİ
Türkiye’de hala siyasetin ‘Şucu musun, Bucu musun’ kavgasında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Necip Taylan, “90 yıldır bu kavgalardan kurtulamadı ülke. Yüzde 5’inin bile içi dolu olmayan tartışmalar devam ediyor” dedi. Muhalefet kanadının çevresi çelik bir gözlük, bir şablon misali başka taraflara bakmaktan yoksun bir siyaset anlayışı içinde olduğunu söyleyen Taylan, “İktidar bir güçtür. Ülkemizde 1946’dan beri iktidarların ayağının kaymasının sebebi, kendi güçlerini kontrol edememesidir. Muhalefetin derdi de başka tarafa bakamamasıdır. İktidar, gücünün farkında olmalı. Muhalefet de bu anlayışını değiştirmeli, at gözlüklerinden kurtulmalı” dedi.
FANATİZMİN KAYNAĞI CEHALETTİR
Bu tür siyaset akademisi programlarının devam etmesini temenni eden AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan, “İnşallah diğer partiler de bu tür organizasyonlara imza atar. Kendisine gönül veren, vermeyen vatandaşları bilgilendirmeye çalışır. Bilgi çok güçlü bir kavramdır. Bilmeyeni fanatik yapar, bileni ise kuvvetlendirir. Unutulmamalıdır ki, körü körüne fanatizmin kaynağı cehalettir” diye konuştu.
İLK DERSİ FATİH AKBABA VERDİ
Açılış konuşmalarının yapılmasının ardından Siyaset Akademisi’nin ‘Lider Ülke Türkiye-3’ konulu dördüncü eğitim programının ilk dersi başladı. Akademide ilk dersi yazar ve aynı zamanda İletişim Uzmanı olan Fatih Akbaba verdi. Fatih Akbaba’nın “Etkili iletişim ve beden dili” konulu sunumunun ardından Hüseyin Yelmen tarafından Siyaset Bilimi konusu hakkında katılımcılara bilgi verildi.
KATILIM YOĞUN OLDU
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Siyaset Akademisi’nin ‘Lider Ülke Türkiye-3’ konulu dördüncü eğitim programına AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Necip Taylan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın yanı sıra, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Şalgamlı Belediye Başkanı Salih Kıvanç, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Dr. Gökhan İnce, Başbakanlık Osmanlı Arşiv Uzmanı Taner Koltuk, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu, Optimed Hastanesi Başhekimi Ayhan Arslan, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Ahmet Türker, AK Parti Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, ÇTSO Meclis Başkanı İsmail Akın, ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri rahmi Yılmaz ve Kadir Uz, AK Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı, Çerkezköy Belediye meclis üyeleri, Belde belediyeler meclis üyeleri, AK Parti İlçe ve belde yönetimi, AK Parti ilçe ve belde Gençlik Kolları ve Kadın Kolları yönetimi ve çok sayıda iş adamı katıldı. Katılımını büyük çoğunluğunun AK Partililerden oluştuğu siyaset akademisine Demokratik Sol Partisi Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir ve Demokrat Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aydın Kırıklar’ın katılması da dikkatlerden kaçmadı.
Haber / Ahmet KARDEŞ
            

   


0282 726 91 91
0282 747 65 10