“Kapaklıda halkın ortak görüşü; İlçe olmayı hak ediyoruz”

Kapaklı’nın ilçe olması yönünde önemli bir adım daha atan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, dün belediye meclis üyeleri, dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, finans sektörü tems

Çerkezköy 8.04.2012 19:24:00 0
 “Kapaklıda halkın ortak görüşü; İlçe olmayı hak ediyoruz”

Kapaklı’nın ilçe olması yönünde önemli bir adım daha atan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, dün belediye meclis üyeleri, dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, finans sektörü temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile toplantı yaptı. 

 

“20 İLDEN BÜYÜĞÜZ, İLÇE OLMAYI HAK EDİYORUZ”

 

Saat 16.30’da Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Mandalı Kapaklı’nın ilçe olması için önemli bir adım daha attıklarını belirtti. İlçe olmanın nasıl sağlanabileceği konusunda beldede bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunacaklarını söyleyen İrfan Mandalı “Belediye olarak bunu tek başımıza yapamayız. Biz ilçe olmayı hak ediyoruz. 20 ilden, 800 ilçeden büyük bir beldeyiz ve beldeler içerisinde bir numarayız. Bu da bizim ilçe olmayı hak ettiğimizi gösteriyor” dedi. Kapaklı’nın ilçe olması gerektiğini ifade eden Başkan Mandalı “İlçe olursak noter, milli eğitim, tarım müdürlüğü, kaymakamlık, şoförler odası, esnaf odası gibi yerlerdeki işlerimizi halletmek için Çerkezköy’e gitmek zorunda kalmayacağız. Biz şuanda Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı resmi rakama göre 61 bin nüfusa sahibiz. Kayıtlı olmayan nüfusu da sayarsak nüfusumuzun 85 bini geçtiğini düşünüyoruz. Biz ilçe olmayı hak ediyoruz” diye konuştu.

 

İLK ADIM 2010’DA ATILDI

 

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir de Kapaklı’nın ilçe olmaya aday büyük bir belde olduğunu belirterek “Bunun için 2010 yılında ilk adımı attık ve meclisimizin aldığı karar doğrultusunda ilçe olmak için İçişleri Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Nisan’da Tekirdağ’a geleceğini anımsatan Demir “Herkesi Tekirdağ’a davet etmek istedik. Resmi kayıtlara göre 61 bin nüfusu olan Kapaklı’nın ilçe olması gerektiğini Başbakanımıza ifade etmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

BAŞBAKAN’A MEKTUP YAZACAKLAR

 

Başbakan’a Kapaklı’yı ve Kapaklı’nın ilçe olmayı hak ettiğini anlatan bir mektup yazacaklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Demir, bu mektubun Salı günü yapılacak olan grup toplantısında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan mandalı tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılacağını belirtti. Mektup konusunda katılımcılardan fikir beklediklerini söyleyen Demir “Salı günü sizlerin sesini Ankara’da duyuracağız” dedi.

 

DİLEĞİMİZİ, ANKARA’YA İLETMELİYİZ

 

“Belde olarak eksiğimiz var. Bu eksik, devleti temsilen başımızda bir kaymakamın ve birimlerin olmaması” diyen Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, “Biz ilçe olmak için elimizden geleni yapacağız, gerisi hükümetin takdiri. Ama bu dileğimizi Ankara’ya iletmemiz lazım” ifadelerini kullandı. Bir aracın Kapaklı içinde dolaşarak Kapaklı’nın ilçe olma isteğine ilişkin sloganlar atacağını ifade eden Demir, toplantıya katılan temsilcilerden de kendi toplantılarında bu konuyu gündeme getirmelerini istedi. Beldede yaşayan herkesin, beldenin ilçe olması için çalışması gerektiğini vurgulayan Demir “Biz ilçe olmayı hak ediyoruz ve hak ettiğimiz şeyi istiyoruz. Hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. 15 Nisan’da Tekirdağ’da Kapaklı çıkarması yapmalıyız. Kapaklı’yı iyi ve doğru bir şekilde ifade edip ilçe olmayı hak ettiğimizi göstermeliyiz” dedi.

 

İLÇE OLDUĞUMUZDA TÜM KAPAKLI KAZANACAK

 

Kapaklı’nın ilçe olmasına yönelik çalışmalar kapsamında çeşitli pankartlar da hazırlayacaklarını söyleyen Demir “Kapaklı’yı bu pankart ve afişlerle gelin gibi süslememiz lazım” diye konuştu. “İlçe olduğumuzda tüm Kapaklı kazanacak. Temsil gücümüz artacak” diyen Demir, Kapaklı’nın ilçe olacağına olan inancını da dile getirdi. İrfan Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çerkezköy’e gelirse onu Hema Fabrikası önünde on binlerce kişi ile birlikte karşılayacaklarını Kapaklı’nın ilçe olma isteğini dile getireceklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10