“Son Kale Çanakkale” anlatıldı

Çerkezköy Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organizasyonu ile önceki gün Halk Eğitim Merkezi’nde ‘Son Kale Çanakkale’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Oyunu yazan yöneten ve aynı z

Çerkezköy 10.04.2012 13:51:00 0
“Son Kale Çanakkale” anlatıldı

Çerkezköy Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen ‘Son Kale Çanakkale’ isimli bir tiyatro oyunu, önceki gün saat 18.00’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelendi.

 

YAŞANMIŞ OLAYLARI ANLATIYORUZ

 

SER Organizasyon Didar Sahnesi tarafından sahnelenen oyunda Çanakkale savaşının manevi boyutu anlatıldı. Oyunu yazan ve yöneten Yusuf Duru, yaşanmış olayların dramatize edilerek işlendiğini ve bu şekilde sahnelendiğini belirtti.

 

TÜRKİYE TURNESİNDEYİZ

 

Çerkezköy’de ilk defa bir oyunu sahneye koyduklarını kaydeden Yusuf Duru, “Bu oyunu biz dokuzuncu kez sahneliyoruz. Şuan bir Türkiye turnesindeyiz. İlk olarak Karadeniz’de Ordu ve Fatsa’da iki kez bu oyunu oynadık. Daha sonra İstanbul’da iki farklı yerde aynı oyunu sahneledik. Şuanda turnemizin Trakya ayağındayız ve bu bizim Trakya’daki beşinci oyunumuz. Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve Çorlu’dan sonra Trakya’daki beşinci oyunumuzu Çerkezköy’de sahnelemenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

 

YAZDI YÖNETTİ OYNADI

 

Çağırıldıkları her yere giderek oyunlarını sahnelediklerini söyleyen oyun yazarı ve yönetmen Yusuf Duru, “Türkiye’nin her yerine giderek Çanakkale ruhunu yaşatmayı amaçlıyoruz” dedi. Yusuf Duru’nun yazıp yönettiği ve rol aldığı ‘Son Kale Çanakkale’ isimli tiyatro oyununda ayrıca Hasan Nihat Sütçü, Hasan Ali Alp, Abdurrahman Durmuş, Serdar Demir ve Abdullah Mutlu da rol aldı. Çerkezköy Merkez ve beldelerinden oyunu izlemeye gelen tiyatro severler duygu dolu anlar yaşadı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10