ÇOSB’ye 12 milyon TL’lik şalt merkezi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, OSB’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. ÇOSB tarafından yapılan Polis Lojmanları’nın bir yıl i

Çerkezköy 11.04.2012 19:00:00 0
ÇOSB’ye 12 milyon TL’lik şalt merkezi
 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Organize Sanayi Bölgesi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

LOJMANLAR 1 YIL İÇİNDE HAZIR

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün yürüttüğü bazı çalışmalar hakkında bilgi veren ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, polis lojmanlarını bir yıl içinde tamamlayarak Çerkezköy’e kazandırmayı amaçladıklarını belirterek “Biz çalışmaları bir yıl içinde tamamlamayı hedefledik. Fakat öyle görünüyor ki tahminimizden daha kısa sürede bu işi bitireceğiz” dedi. Mevcut polis lojmanlarının yıkıldığını kaydeden Bölge Müdürü Özdoğan, “Yıkılan lojmanların bulunduğu alan, yeni yapılan Konferans Salonu’nun otopark alanı olarak yeniden dizayn edilecek” diye konuştu.

 

YENİ ŞALT MERKEZİ İNŞA EDİLİYOR

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin tam ortasına yalnızca Organize Sanayi Bölgesi’ne hitap edecek 154 KV’lık bir Şalt Merkezi inşa edileceğini söyleyen ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “Söz konusu Şalt Merkezi çalışmalarının iki ay içerisinde tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Bu çalışmamız Türkiye’de ilkler arasında yer alacak” dedi. Çerkezköy Merkez, belde ve köylerine giden elektrik hatlarının Karaağaç’ta bulunan trafodan beslendiğini belirten Mehmet Özdoğan, “Bölgede elektrik tüketimi tek merkezden ara trafolar yolu ile ilçeye ve OSB’ye dağıtılıyor. Fakat bırakın elektrik arızalarını, meydana gelebilecek en ufak bir frekans dalgalanmasında dahi fabrikalarımız büyük zararlara maruz kalabiliyor. Bu nedenle OSB’nin tam ortasına yalnızca bize hizmet edecek bir Şalt Merkezi inşa ediyoruz. Bu çalışmanın maliyeti ise yaklaşık 12 milyon TL” dedi.

 

JANDARMA KARAKOLUNU VALİ KEMELEK DE BEĞENDİ

 

Karaağaç’taki Jandarma Karakol binasının tamamlandığını ve Jandarma Komutanlığı’na teslim edildiğini kaydeden ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “Biz çalışmayı bitirdik. Kendilerine teslim ettik. Fakat şuanda mevcut bir tapu sorunu nedeniyle oraya taşınamadılar. Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek de geldi ve Karakol’u ziyaret etti. Çok beğendiğini ifade etti. Umarım en kısa zamanda mevcut sorunlar aşılır ve Jandarma Komutanlığımız yeni Karakol binasında hizmet vermeye başlar” diye konuştu.

 

500 KİŞİLİK OKUL YAPACAĞIZ

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak eğitime katkı adına bölgede bir Meslek Lisesi yapacaklarını ifade eden ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “Yönetim olarak okulu yapma kararını aldık. İlk etapta okulu yapıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmeyi düşünüyorduk. Çünkü OSB olarak 500 kişilik yapmayı planladığımız okulun daha sonra oluşacak maliyetlerini karşılamamız kolay olmayacaktı. Fakat daha sonraları bakanlıktan yapılan açıklamada kurum ve kuruluşlar ya da özel kişiler tarafından yapılan okullara öğrenci başına belli bir miktar olmak üzere aylık yardımlar yapılacağı belirtildi. Bu doğrultuda açıklanacak yönerge kapsamında okulu Milli Eğitim Bakanlığı’na devretme fikrinden vazgeçebilir ve okulu OSB olarak biz işletebiliriz. Bu kararı vermek için Bakanlık tarafından yönergenin açıklanmasını bekleyip hesaplarımızı ona göre yapacağız” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10