Van depreminde ciddi bir sınav verdik

Kızılay Derneği Genel Başkanı Ahmet Akar beraberindeki heyetle birlikte Kızılay Çorlu Şubesi'ni ziyaret etti. İlk olarak eski itfaiye kavşağında bulunan Kızılay Konukevi'ni ziyaret eden Genel Başkan Ahmet A

Çorlu 11.04.2012 20:37:00 0
Van depreminde ciddi bir sınav verdik

Kızılay Derneği Genel Başkanı Ahmet Akar beraberindeki heyetle birlikte Kızılay Çorlu Şubesi'ni ziyaret etti. İlk olarak eski itfaiye kavşağında bulunan Kızılay Konukevi'ni ziyaret eden Genel Başkan Ahmet Akar, Genel Başkan Vekilleri Hasan Karahan ve Nihat Adıgüzel, Genel Sekreter Muzaffer Komit, Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çetin, Genel Müdür Ömer Taşlı, Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci ve beraberindeki heyet, Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka ve yönetim kurulu üyelerinden bilgiler aldı.

 

KAYMAKAM DURSUN’U DA ZİYARET ETTİ

 

Kızılay Konukevi'ni ziyaretinin ardından binayı gezen Genel Başkan Ahmet Akar ve beraberindekiler daha sonra Çorlu Kaymakamı Ali Dursun'u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 33 yıllık kaymakam olduğunu belirterek, "Kızılay'a elimizden gelen yardımı her zaman yapmaya çalışıyoruz. Görev sürem boyunca deprem felaketinin olduğu bölgelerde görevlerde bulundum. 84 ile 86 yıllarında meydana gelen Erzincan depreminde kaymakam olarak görev yapıyordum. Yeni olan depremlere baktığım zaman artık kurumlar ve siz daha hazırlıklısınız. Vatandaşlarımızın ilgisi ve algısı da çok daha güzel. Bolu depremi sırasında da yakınlarda görev yapıyordum. İlgili tüm kişi ve kurumların birbiri ile diyalogu iyiyse afet anında çalışmamız daha kolay oluyor. Daha önce yaşadığımız depremlerde bunu yaşadım" dedi.

 

“TECRÜBE VE KOORDİNASYON ÇOK ÖNEMLİ”

 

Kaymakam Dursun, "İlçeniz ile ilgili envanterleri çok iyi bilmeniz gerekiyor. Bunları bilmediğiniz zaman sorunlar yaşayabilirsiniz. Sadece depremi planlamakla olmuyor. Planınız olacak ama tecrübe ve koordinasyon çok önemli. Kızılay'ın çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Herhangi bir kar veya yağmur felaketinde biz daha yola çıkmadan Kızılay'ın ekiplerinin gidip erzak dağıtmaya başladığını gördüm. Bu çok güzel bir çalışma ve koordinasyon. 2006 yılında Silivri'de kaymakam olarak görev yapığım sırada sert bir kış yaşanmıştı. O zaman yollarda kalanlar olmuştu, Biz yolları açmaya çalışırken Kızılay'ın çay, erzak ve battaniye dağıtması bizi son derece memnun etti ve takdir ettik" ifadelerini kullandı.

 

VAN DEPREMİNDE CİDDİ BİR SINAV VERDİK

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda şube yöneticileri ve üyeleriyle de bir araya gelen Ahmet Lütfi Akar, geniş bir faaliyet alanına sahip olduklarını söyledi. Bölgesel kan merkezleri oluşturmak için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Akar, "Bir taraftan kan merkezlerini Türkiye'nin her yerinde yürütmeye devam ederken bir yandan da afetler ve benzeri olaylar ile uğraşıyoruz. Van depreminde ciddi bir sınav verdik. Burada 80 bin adet çadır kurduk. Deprem zedelerin her türlü ihtiyaçlarını karşıladık. Bu bizim en doğal görevimiz. Van'da yaşanan olaylarda hatalarımızı ve doğrularımızı gördük" dedi. Suriye'de yaşanan olaylardan kaçıp Türkiye'ye sığınanların ihtiyaçlarını da karşıladıklarını belirten Akar, "Burada zulümden kaçan misafirlerimize çadır kentler kuruyor ve gerekli gıda, barınma, eğitim ve psikososyal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Suriye'den gelen misafirlerimizin maddi ihtiyaçlarını devlet karşılarken hizmetini biz veriyoruz" diye konuştu.  
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10