Yüzde 35’lik ücret artışının nedeni nedir?

Geçtiğimiz haftalarda belediye tarafından kiralanan araçlarla ilgili bilgi edinme kanunu kapsamında Belediye’ye dilekçe veren Mustafa Ordu, belediyeden gelen yanıtları değerlendirdi. 2011’de 10 aracın çalıÅ

Çerkezköy 11.04.2012 20:44:00 0
Yüzde 35’lik ücret artışının nedeni nedir?
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, dün saat 11.00’da teşkilat binasında bir basın açıklaması düzenledi.
HERKESTEN BİLGİ ALIRIM
Bilgi Edinme Kanunu’na istinaden geçtiğimiz ay Çerkezköy Belediyesi’nin kiralayacağı araçlarla ilgili belediyeye dilekçe vererek bazı sorular yönelttiklerini anımsatan İlçe Başkanı Ordu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in, ‘Mustafa Ordu sürekli başkalarından bilgi alıyor ve açıklamalarda bulunuyor” söylemlerine de cevap vererek “Başkan Ali Ertem bu söylemleri ile birilerini zan altında bırakıyor. Ben hangi mevkide olursa olsun Çerkezköy’de oturan herkesten bilgi alıyorum. Sabah 06.30’da kalkıyorum ve yolları temizleyen temizlik görevlilerinden bilgi alıyorum. Saat 07.00’da dükkanını açan esnaftan, 08.00’da sabah namazından sonra kahvede kahvaltı yapan dedelerden bilgi alıyorum. Hatta saat 11.30’da Silivri’deki evinden gelerek Çerkezköy’e giriş yapan Ali Ertem hakkında da bilgiler alıyorum” dedi.
YÜZDE 35’LİK ARTIŞIN SEBEBİ NE?
Herkesten ve herkesin hareketlerinden bilgi aldıklarını söyleyen Mustafa Ordu, “Ali Ertem birilerini zan altında bırakmaya çalışıyor. Biz herkesten bilgi alıyoruz. Bilgi edinme kanunu gereğince belediyeye dilekçe sunduk ve sorularımıza cevap istedik. Edindiğimiz bilgilere göre 2011’de belediyede 10 araç çalışıyordu. Bu sayı 2012’de 14’e çıkarıldı ve bu sayının da yüzde 20 oranında artması yani 16’ya çıkması söz konusu. İhale şartnamesini hazırlayan belediye personelinin 2011’de araç başına aylık bin 520 TL olan ücreti hangi mantıkla 2012’de 2 bin 97 TL olarak belirlediklerini merak ediyoruz. Resmi rakamlara göre 2011’de enflasyon yüzde 11 ila 15 arasında gerçekleşti. İhale şartnamesindeki ücret artışı oranı ise yüzde 35 olarak gerçekleşmekte. Biz bunun iyi niyetli yapılmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.
BU ARAÇLARA İHTİYAÇ VAR MI?
Belediyede çalıştırılması planlanan araç sayısının 16 olmasının israftan başka bir şey olmadığını ifade eden MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Bu araçların yakıtı olacak, şoförleri olacak. Ayrıca belediyenin kullanmakta olduğu araçlar da var. Bu kiralanacak araçların kimin çevresindeki insanlara ait olduğu bizi ilgilendirmez fakat bizi ilgilendiren kısmı, Çerkezköy Belediyesi’nin bu kadar fazla araca ihtiyacı var mı? Eski araçların bir kısmı kullanılamaz denilerek otoparka çekildi. Halbuki kullanılamaz raporunun verilebilmesi için komisyon kurulması gerekiyor. BU komisyon kuruldu mu? Bu araçların tadilatı yapılabilir ve en azından iki araçlık tasarruf yapılabilirdi” dedi. Belediyeye ait engelli aracının engelli olmayanlara da hizmet verdiğini savunan Ordu, “Bu durumu fark ettik ve belediyeyi konu ile ilgili uyardık. Şimdi söz konusu aracın kullanımına daha da dikkat edildiğini görüyoruz” dedi.  
TOPLANAN PARALARLA NE YAPILDI?
Meclis Toplantısı’nda görüşülen otopark konusu hakkında da açıklamalarda bulunan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Belediye Başkanı Ertem, bu konu hakkında da ‘Mustafa Ordu’ya akıl verenlere sorulsun’ diye bir ithamda bulundu. Şehirleşme esnasında otopark alanı yapılmayan binalardaki dükkan ve dairelerden belediye tarafından otopark yapımı için para toplanmaktadır. Ali Ertem konuya ilişkin önceki belediye başkanlarına konuyu sormamızı istedi. Ben 1999-2004 yılları arasında görev yapan başkana otopark yapımı için toplanan paralarla ne yapıldığını sordum. Kendisi AK Bank’ın arkasındaki otoparkın, İş Bankası arkasındaki otoparkın, 75. Yıl İlköğretim Okulu karşısındaki otoparkın ve Hükümet Konağı’nın arkasındaki otoparkın bu toplanan paralarla yapıldığını söyledi. Şimdi kendisine soruyorum. Kendi döneminde toplanan paralarla ne yapıldı? Ali Ertem, 1994’ten bu yana toplanan para miktarını ve bu paralarla yapılan işleri kamuoyu ile paylaşmalıdır ” dedi.
UMARIM YİNE BİRİLERİNİ SUÇLAMAZLAR
Mustafa Ordu “Bundan sonraki süreçte bilgi edinme kanunu kapsamında başka bir dilekçe vererek, Belediye Fen İşleri’nin yaptığı ihalelerin altyapılarını sokak sokak tespit ederek, ihaleye nasıl verildiğini, kesilen faturaların gerekli istihkak yapıldıktan sonra mı kesildiğini soracağız. Umarım söz konusu dilekçe de ellerine geçtiğinde birilerini zan altında bırakmazlar. Ben herkesten bilgi alırım. Kendilerinden de bilgi alacağım” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10