Zabıtadan deterjan denetimi

Halk sağlığının korunması açısından deterjan ürünlerinin orijinal ambalajsız, etiketsiz, dökme ve belli bir üretici firmaya ait ambalajın açılarak parça parça satılmasının yasaklandığ

Tekirdağ 13.04.2012 10:23:00 0
Zabıtadan deterjan denetimi
Halk sağlığının korunması açısından deterjan ürünlerinin orijinal ambalajsız, etiketsiz, dökme ve belli bir üretici firmaya ait ambalajın açılarak parça parça satılmasının yasaklandığını belirten Tekirdağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, deterjan ve temizlik malzemeleri satan iş yerlerinde denetim yaptı.
ETİKETSİZ ÜRÜNLERİN SATIŞI YASAK
Deterjan satışı yapan işyerlerine yönelik olarak yapılan denetimlerde, güvensiz ürünlerin piyasada bulunmasının önlenmesi ve tüketici sağlığının korunması amaçlanarak, işletmelere orijinal kutu ve etiketi haricinde satılan malzemeleri en kısa zamanda kaldırmaları söylenerek,  bu tür temizlik maddelerini ancak orijinal ambalajlı kutusuyla birlikte satabilecekleri belirtildi. İşletmelerden buna uygun davranmaları istenirken, deterjan ürünlerinin açık olarak satışını yapan iş yerlerine tutanak tanzim edildi.
CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Yapılan denetimleri değerlendiren Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu; “Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda ilimizde açık deterjan satışları tamamen yasaklandı. Vatandaşlarımızın açık deterjan satışı yapan işletmelere rastlaması halinde Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Açık deterjan satışını yasaklamak amacıyla denetimlerini yapan zabıta ekiplerimiz bu tür denetimleri sürdürerek, yapılan uyarılara rağmen açıkta deterjan satmaya devam eden işletmelere gerekli cezai işlemleri uygulayacak” dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10