7 iş ve meslek danışmanı Çerkezköy’de göreve başladı

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından il müdürlüklerine atamaların yapıldığını belirten Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Şube Müdür?

Çerkezköy 13.04.2012 10:42:00 0
7 iş ve meslek danışmanı Çerkezköy’de göreve başladı
Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Şube Müdürlüğü’ne ‘İş ve Meslek Danışmanlığı’ atamaları gerçekleşiyor.
2 BİN 817 KİŞİ BAŞARILI OLDU
Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü 2012 yılı 2 bin İş ve Meslek Danışmanı atamasında illere göre yerleştirilen adaylara ait isim listesini geçtiğimiz haftalarda açıkladı. Açıklanan liste kapsamında İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından il müdürlüklerine atanan iş ve meslek danışmanları daha sonra buralardan görev yapacakları şubelere yönlendiriliyor. Toplam 2 bin 817 kişinin iş ve meslek danışmanı olmaya hak kazandı. 
İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE 31 ATAMA YAPILDI
İŞKUR Genel Müdürlüğü’nden Tekirdağ İl Müdürlüğü’ne 31 atama gerçekleştiğini ifade eden Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, söz konusu 31 kişiden 12’sinin İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğü’nde, 12’sinin İŞKUR Çorlu Şube Müdürlüğü’nde ve 7’sinin de İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü’nde göreve başlamasının planlandığını ifade etti. Şuana kadar beklenen 12 kişiden 7’sinin gelerek İŞKUR Çerkezköy Şubesi bünyesinde İş ve Meslek Danışmanı olarak göreve başladığını belirten Ercan Sözen, diğer 5 kişinin de İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduktan sonra Çerkezköy’e gelmesinin beklendiğini ifade etti.
EĞİTİME 3 BİN 500 KİŞİ KATILDI
İş ve Meslek Danışmanı olmak isteyen adayların öncelikli olarak lisans mezunu olması gerektiğini kaydeden Ercan Sözen, “Geçen yıl yapılan başvurular arasında KPSS3 puanı en iyi olan 3 bin 500 kişi Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 16 üniversitede eğitim görmek üzere seçildi. Adaylarımız 3 ay boyunca İş ve Meslek Danışmanlığı konusunda eğitim aldı. Bu süre zarfında İŞKUR’un diğer kurslarında olduğu gibi katılımcılara günlük 15 TL ücret ödendi. Programı başarı ile bitirenler daha sonra Sakarya Üniversitesi’nde sınava tabi tutuldu. Sınavda 70 puan ve üzeri alanlar İş ve Meslek danışmanı sertifikası almaya hak kazandı. Böylelikle bu arkadaşlarımız birer İş ve Meslek Danışmanı oldular” dedi. Sertifika almaya hak kazanan adayların daha sonra 10 il tercihinde bulunarak atamalarının yapılmasını beklediğini söyleyen Ercan Sözen, atamaların da yine KPSS3 puanına göre gerçekleştirildiğini söyledi.
EN UYGUN İŞ BELİRLENİR
Ercan Sözen son zamanda yapılan çalışmalarla İŞKUR faaliyetlerinin daha profesyonel bir ortamda gerçekleşmesine zemin hazırlandığını belirterek, “İŞKUR bünyesindeki Meslek Danışmanlarımız, kişilerin özellikleri ile mesleklerinin gerektirdiği nitelik ve şartları karşılaştırarak onların en uygun mesleği seçmelerini ve seçilen meslek doğrultusunda gerekli eğitim imkanlarından yararlanmalarını sağlayacaklar. İş Danışmanlarımız ise kişilerin özellikleri ile mesleklerinin gerektirdiği nitelik ve şartları karşılaştırarak onların en uygun işi seçmesi, işe yerleştirilmesi ve işe uyumunun sağlanması ile ilgili sorunların çözümü için yardımda bulunacaklar” diye konuştu.
İŞ BULMAKTA ZORLANANLARA YARDIMCI OLUR
İş ve Meslek Danışmanlığı amaçlarından da bahseden İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, “Danışmanlıklarımız meslek seçme aşamasında olan, becerilerini geliştirmek isteyen, mesleğini ya da işini değiştirmek isteyen, iş bulmakta zorlanan, mesleki uyumsuzluk problemleri bulunan bireylere yardımcı olur. Danışmanlık hizmeti talep eden bireylere uygun işe yerleştirilmelerini sağlayacak bilgiler verir. Kişilerin kendilerini tanımalarına yardımcı olur. Çalışma hayatı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunur” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ    


0282 726 91 91
0282 747 65 10