Uyuşturucu imalathanesine polis baskını

Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından İstanbul’da yaptıkları operasyonda 14 kilo “Bonzai” sentetik uyuşturucu ele geçirilmesinin ardından, önceki gÃ?

Tekirdağ 13.04.2012 20:59:00 0
Uyuşturucu imalathanesine polis baskını
Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından İstanbul’da yaptıkları operasyonda 14 kilo “Bonzai” sentetik uyuşturucu ele geçirilmesinin ardından, önceki gün de İstanbul ve Sakarya’da belirlenen 4 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda biri yabancı uyruklu olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı.
40 KİLOGRAM UYUŞTURUCU YAKALANDI
3 milyon TL değerinde 40 kilogram sentetik uyuşturucu madde yakalanırken, uyuşturucu üretildiği belirlenen 2 ayrı imalathane ve uyuşturucu imalatında kullanılan çok miktarda hammadde de ele geçirildi.
TAM TEŞEKKÜLLÜ İMALATHANE
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM şubesi ekipleri tarafından söz konusu imalathanede göz altına alınan B.Ş, (23), E.S (26), M.Y (23), Z.Y (31), M.D, (47), Y.A.(36) ve yabancı uyruklu N.S (27) Tekirdağ’a getirilerek haklarında yasal işlem başlatıldı. İmalathanede ele geçirilen eşyalar arasında elektrikli fırın, mikserler, 500 gram ada çayı, 100 kilogram yeşil çay, gıda boyası, kapsül şeklinde 690 adet uyuşturucu hap, 4 gram esrar, hapları preslemekte kullanılan makine, baskı aparatları ve 16 adet silah mermisi bulunuyor.
BONZAİ HASTANELİK EDİYOR

Operasyonla ilgili açıklama yapan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ’da bulunan hastanelerin acil servilerine bu uyuşturucu maddeyi kullandıktan sonra rahatsızlanarak gelen birkaç vakadan sonra gençleri zehirleyenlere karşı daha etkin bir mücadele başlattıklarını belirterek “Emniyet Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı gençlerimiz başta olmak üzere, toplumumuzun her kesimini uyuşturucu maddelerinin zararlarından korumak amacı ile uyuşturucu madde imal ederek, ticaretini yapan şahıslara yönelik çalışmalarımız etkin ve kararlı bir şekilde devam edecektir” dedi. Gözaltına alınan 7 kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10