Ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun

MHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, önceki gün bir açıklama yaptı. Belediye Meclisi’nde görüşülen trafo yeri ile ilgili açıklama yapan yönetim kurulu üyeleri İmar Komisyonu üyelerinin trafo yerin

Çerkezköy 15.04.2012 23:49:00 0
Ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun

MHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, önceki gün bir açıklama yaptı. Belediye Meclisi’nde görüşülen trafo yeri ile ilgili açıkla yapan yönetim kurulu üyeleri İmar Komisyonu üyelerinin trafo yerini incelemeye gittiklerinde inşaatı bitmiş trafo ile karşılaşmalarının anlaşılır ve kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade ederek, bu durumun imar kanununa da aykırı olduğunun savundu. Belediye yönetiminin böyle bir durum karşısında inşaatın yıkımı için ilgili kişilere süre vermesi gerektiğini ifade eden partililer “CHP İlçe Yönetimi ve meclis üyelerinin samimi olup olmadıklarını bundan sonraki süreç belli edecektir. Onlar bu görevi ister yerine getirsin, ister yerine getirmesin bu  olayın  takipçisi  olacağız” dedi.

 

“BELEDİYE BAŞKANI MECLİSİ YOK SAYDI”

 

Belediye Başkanının meclisi yok saydığını savunan  partililer “Ancak  bu  durum  Belediye  Başkanının  meclisi  yok  saydığı  ilk  olay  değildir. Belediye  Başkanı  2009  yerel  seçimlerinden  sonra  oluşan  bugünkü  meclisten  yetki  almadan İstasyon  Mahallesindeki  Kapalı  Spor  Salonunu  yap-işlet-devret  modeldi  ile  ihaleye  çıkarmış, MHP’nin  olaya  tepki  göstererek  yargıya  taşıması  sonucu  ihaleden  vazgeçmişti” dedi. CHP’nin o dönem sessiz kaldığını ifade eden MHP yönetimi “ CHP  bu  defa  sessiz  kalmamıştır” dedi.

 

AÇIKLAMAK BOYUNLARININ BORCU

 

CHP İlçe Başkanı Vahap Akay’ın Çavuşlu minibüs hattı ile ilgili açıklamalarının da samimiyetten uzak ve Çerkezköylü vatandaşlara yönelik trajikomik muhalefet yapma oyunundan ibaret olduğunu savunan MHP’liler, “33 araç için araç başına 25 bin TL alındı ise, 825 bin TL belediye kasasına girmiş midir? Bağış olduğu söylenen bu para minibüs hattı karşılığı olduğu için kabul edilmesi ancak belediye meclis kararı ile olabilir. Belediye meclisinde böyle bir karar alınmış mıdır? Bu para nerededir? Bu soruların cevabını vermek belediye başkanının, meclis üyelerinin ilçe yönetimlerinin boyunlarının borcudur” dedi.

 

CHP YÖNETİMİMİNE SORDULAR

 

MHP’liler, CHP İlçe Yönetimine de, “Hesaplarını ve faaliyet raporlarını oy birliği ile onaylayarak akladığınız belediye başkanı için nasıl bir denetim uygulayacaksınız dile getirdiğiniz 33 araçlık minibüs hattı karşılığı ‘’bağış’’ ve ‘’kaçak inşaat’’ için yargıya ve bakanlığa suç duyurusunda bulunacak mısınız? Seçim meydanlarında söz verdiğiniz gibi belediyenin hesaplarını uzmanlarınıza inceleterek, tespit ettiğiniz yolsuzlukları Çerkezköy’de yaşayan milletvekiliniz aracılığı ile TBMM ye taşıyacak mısınız? Belediye meclisinde yeterli sayıya sahipsiniz. En azından söz konusu iddiaların araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkartılması için belediye başkanı hakkında gensoru önergesi verebilecek misiniz?” sorularını sordu.

 

YA OLDUĞUNUZ GİBİ GÖRÜNÜN YA DA GMRÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ OLUN

 

“Ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun” çağrısında bulunan MHP yönetimi “Vatandaşlarımızdan belediyede sahnelenen bu trajikomik oyunu hafızalarına ibretle kaydetmelerini, seçimlerde kim kiminle, ne zaman, nerede, nasıl bir oy birliği ile ne yaptıklarının hesabını sandıkta mutlaka sormalarını istiyor ve bekliyoruz” açıklamasını yaptı. 
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10