Engelliler, çalışma ve etkinliklerle ilgili bilgilendirildi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından dün üyelere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 14-27 Mayıs tarihleri arasında dernek olarak bir kermes düzenleyeceklerini söyleyen Şube BaÅ

Çerkezköy 18.04.2012 08:58:00 0
Engelliler, çalışma ve etkinliklerle ilgili bilgilendirildi
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
ÜRÜNLER KERMESTE SATILACAK
Dün saat 13.00’da Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, 14-27 Mayıs tarihleri arasında engelli çocukların yaptığı el emeği ürünlerin Nikah Salonu’nda sergilenerek satılacağı bir ‘Kermes’ düzenleneceğini söyledi. Bakım hizmetleri, bakıcı ücretleri, sakatlık maaşları gibi konularda da üyeleri bilgilendiren Çetinkaya, Genel Sağlık Sigortası hakkında da bilgilendirmede bulunarak, “18 yaşını bitiren ve maaş alamayan arkadaşlarımız, Gelir Testi yaptırarak Genel Sağlık Sigortası’ndan faydalanabilirler. İlköğretim mezunları devlet memurluğu için direk olarak kuraya tabi tutulacak. İlgili kura için başvurular 14-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak” dedi. 
SEVK İLE GELENLER ÜCETSİZ MUAYENE EDİLECEK
Toplantıya katılan Diş Hekimi Subaykan Pandar da polikliniklerinde bütün diş tedavisi ve muayenelerinin yapılabildiğini belirterek, “Polikliniğimiz engelli vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilecek şekilde dizayn edildi. Yüzde 40 engelli raporu olan engelli kardeşlerimiz sevk ile polikliniğimize gelmeleri halinde tamamen ücretsiz muayene edilecekler” dedi. Toplantıya katılan Tatlı Kardeşler Organizasyon sahibi Kenan Tatlı da düğün, nişan, mevlit gibi organizasyonlarda engelli vatandaşlara yüzde 50, birinci dereceden engelli yakınlarına ise yüzde 25 oranında indirim uygulayacaklarını ifade etti.
OKUL HAFTAYA TESLİM EDİLECEK
Bilgilendirme toplantısına eşi Müjgan Karagöz ile birlikte katılan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ise Serkan Müjgan Karagöz İlköğretim ve İş Okulu’nun bir hafta içerisinde tüm çalışmaları tamamlanarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edileceğini ve 2012-2013 öğretim yılında eğitim öğretime başlayacağını ifade etti. Engelli çocuklara AKUT Çerkezköy Şubesi’nde takı ve ahşap boyama kursu verildiğini söyleyen Sanatçı Dr. Marina Abuladze de “İsteyen herkes kursumuza katılabilir. Kursta yapılan ürünler kermeslerde satılacak ve elde edilen gelir engelli vatandaşlarımız için kullanılacak” dedi. Toplantıya katılanlar arasında yer alan Barış Elektronik sahibi Barış Dindar engelli vatandaşlara digiturk üyeliği kapsamında yüzde 50 indirim uygulanacağını belirtirken, PTT yetkililerinin de internet kullanımında engelli vatandaşlara yüzde 25 indirim yapacağı belirtildi.
MEKTUP YARIŞMASI DÜZENLENECEK
Toplantının sonunda Çerkezköy Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından ‘Anlatsam Duygularımı Beni Anlayabilir Misin?’ adı altında mektup yarışması düzenleneceğini söyleyen Hayrettin Çetinkaya, yarışmada, duygu ve düşüncelerini dile getirmeyen, karşısındaki ile konuşmayan engelli vatandaşların, kendilerini yazı ile ifade etmelerinin amaçlandığını ifade etti. Dereceye girecek olan ilk üç yarışmacıya sürpriz hediyelerin verileceği yarışmada mektupların iki A4’ü geçmemesi gerektiği, okunaklı olması gerektiği ve başvuruların da Çerkezköy Sakatlar Derneği ya da Çerkezköy Belediyesi’ne yapılması gerektiği belirtildi. Yarışmaya katılanların 30 Nisan’a kadar mektuplarını yazarak teslim etmesi gerektiğini söyleyen Çetinkaya, dereceye girenlerin sakatlar haftasında açıklanacağını belirtti.

Haber / Ahmet KARDEŞ     


0282 726 91 91
0282 747 65 10