ÇOSB 2011 yılında 34 milyon TL gelir elde etti

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi 2011 yılı 10.Olağan Genel Kurulu dün saat 14.00’da yapıldı. Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu faaliyet raporu gelir giderlerin görüşülerek karara bağlandÄ?

Çerkezköy 18.04.2012 09:06:00 0
ÇOSB 2011 yılında 34 milyon TL gelir elde etti

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi 2011 yılı 10.Olağan Genel Kurulu yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

 

Dün saat 14.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen genel kurul, açılış ve yoklama ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, başkanlık divan üyelerinin seçimi ve divan teşekkülüne toplantı tutanaklarının imzalanması için yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Verilen önerge ile Divan Başkanlığına Ramiz Orhan Ermeç, Divan üyeliklerine de Ahmet Demiroğlu ile Mustafa Ergin seçildi. Seçimin ardından toplantı tutanaklarının imzalanması için oy birliğiyle Divana yetki verildi.

 

FAALİYET RAPORU OKUNDU

 

Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından 2011 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçildi. Faaliyet raporu ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Müdürlüğünün 2011 yılında yaptığı yol, altyapı ve üst yapılarla ilgili genel anlamda çalışmaları özetledi. Özdoğan, İnşaat Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Çevre Yönetim Sistem Müdürlüğü, Bahçe ve Ziraat Şefliği, Elektrik şefliği, doğalgaz şefliği, Makine Su Şefliği, İtfaiye Amirliği, Kalite Şefliği, Eğitim Birimi çalışmalarıyla, sosyal faaliyetleri resimler eşliğinde sunum yaparak anlattı.

 

YÖNETİM KURULU VE DENETİM KURULU GÜVEN TAZELEDİ

 

Faaliyet raporunun okunmasının ardından 2011 yılı denetim kurulu faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Denetleme Kurulu üyesi Mehmet Savaş tarafından okunan raporun görüşülmesinin ardından yeminli mali müşavir denetim raporlarında, Bağımsız Denetim Yapan Yeminli Mali Müşavir yıllık denetim raporu, 2011 yılına ait Bilanço, envanter, gelir/gider hesapları okundu.

 

34 MİLYON 800 BİN TL GELİR SAĞLADI

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin 01.01.2011-31.12.2011 hesap dönemi sonunda 34 milyon 828 bin 352,65 TL net gelir elde ettiği belirtilirken, 2011 yılı bilançosunun ise 219 milyon 409 bin 70,87 TL olduğu açıklandı.

 

TAHMİN BÜTÇE 485 BİN 500 TL

 

Raporların okunmasının ardından maddeler müzakereye açıldı. Müzakerenin ardından yapılan oylamada tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi. Bu gündem maddelerinin ardından Genel Kurulda yapılan oylamada, Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Denetim Kurulu Üyelerinin ibrası da, oybirliğiyle gerçekleşti. Genel Kurul’un bir sonraki gündeminde 2012 yılı tahmini bütçe ve çalışma programlarının görüşülmesi, karara bağlanması ve geçici bütçenin hazırlanması için yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu görüşüldü. 2012 yılı tahmini bütçesinin ise 485 milyon 587 bin 545 TL olduğu ifade edilirken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından “Yönetim aidatları ve hizmet karşılıklarının belirlenmesi” konusunun görüşülmesine geçildi. Hüseyin Reşat Ataç tarafından sunulan “Bu aidatların ihtiyacı yoktur. Kaldırılmasını istiyoruz” şeklindeki önergeye istinaden konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu “Bölgemiz sizlerin sayesinde çok iyi noktaya geldi. Biz bu bedeli düşük tutmaya çalıştık. 2002 yılında 10 dolara aldığımız yerleri şimdi 100 dolara bulmak zor. Bu aidatlar bedelin yarısı bile değil. Bu aidatları seneye kaldırmayı hedefliyoruz. Organize Sanayi Bölgemiz diğer sanayi bölgelerine göre sanayicisine az yüklenen, katkı payı az alan bir OSB’dir ” dedi. İlgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN SANAYİ KENTİ OLDUĞUNUN BİLİNCİNDELER”

 

Genel Kurul’da “cadde ve sokak isimlerinin belirlenmesi” ve “OSB Uygulama Yönetmeliğinin 35.maddesi (y) bendinde belirtilen görevler dışında kalan yetki ve sorumluluğun Yönetim Kuruluna devri konusunun müzakeresi” de oy birliği ile kabul edildi. Genel Kurulun sonunda konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, kendilerine verilen görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. “150 personelimiz ile birlikte dürüst, ayrımsız, eşitlikçi olarak hizmet ediyoruz. Bu bizim gurur kaynağımızdır. Çerkezköy’ü köy olarak görenler artık Çerkezköy’ün sanayi kenti olduğunun bilincindeler. Bölgemiz hızlı ve sağlıklı bir şeklide büyüyor. Yeni binamızın açılışını önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğiz” diyen Sarıoğlu, Genel Kurul’a katılan herkese teşekkür etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10