AK Parti’den Müftü Gürlen’e Kutlu Doğum ziyareti

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Başkan Yardımcıları Sezayi Çetin, Ramazan Baran, Ethem Mollayusufoğulları, Nihal Köşdere, Genel Sekreter Cemil Kabaoğlu ile İlçe Yönetim Kurulu üy

Tekirdağ 18.04.2012 21:20:00 0
AK Parti’den Müftü Gürlen’e Kutlu Doğum ziyareti

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Başkan Yardımcıları Sezayi Çetin, Ramazan Baran, Ethem Mollayusufoğulları, Nihal Köşdere, Genel Sekreter Cemil Kabaoğlu ile İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Hamit Orhan, Fatih Yörük, Şenol Gönüldaş ve Ziya Ekiciler ile birlikte Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İl Müftüsü Mahmut Gürlen’i makamında ziyaret etti.

 

“İNSANLIĞIN EN MÜKEMMEL REHBERİ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Mahmut Gürlen, her Müslüman’ın Peygamberin hayatını daha iyi özümsemesi gerektiğini ifade etti. Peygamberin getirdiği  ilahi fermanla gönüllere hidayet ışığının doğduğunu vurgulayan Gürlen “Peygamberimiz, ilahi fermanın  gönüllerimize kazınmasına vesile olan insanlığın en mükemmel rehberidir.  Kutlu Doğum etkinlikleri, sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) bütün hayatına yansıyan hoşgörü, sevgi, birlik ve beraberlik gibi özelliklerin Müslümanlar arasında kökleşmesine ve güçlenmesine vesile olmaktadır. Bu kutlu haftanın akan kan ve gözyaşını dindirmesine vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

 

“İNSANLIĞA ÇAĞRISINI DOĞRU ANLAMALIYIZ”

 

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca da Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki ana temasının ‘Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı’ olduğunu hatırlatarak, insanlığın ürettiği tüm yapay ayrımcılığa karşı Kur’an’ın mesajının, iman kardeşliği paydaşlığında insanlığı birleştirmek olduğunu söyledi. “Toplumun harcını sevgi, saygı ve kardeşlik ile yoğuran peygamberimizin, Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile insanlığa çağrısını doğru algılayıp tanıtmak gayemiz olmalıdır” diyen Tunca, bu hafta vesilesiyle öncelikle insanların kardeşliğe mani olacak duygulardan arındırılması ve devamında da kardeşliği yüreklerde pekiştirecek hislerin inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Tunca “Dinimizin tüm güzelliklerini yaşayan Sevgili Peygamberimizin asırlar öncesinden verdiği ahlak dersinin bu güzel haftada daha iyi anlaşılacağını ümit ediyorum” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10