İşçiler makine nöbetine başladı

Hayrabolu’da patronlarının ücretlerini ödemeden kaçtığını iddia eden tekstil işçileri, tekstil ürünleri ile makinelerin işyeri sahibi tarafından fabrikadan götürülmemesi için 24 saat nöbet

Hayrabolu 18.04.2012 21:21:00 0
İşçiler makine nöbetine başladı

Hayrabolu’da patronlarının ücretlerini ödemeden kaçtığını iddia eden tekstil işçileri, tekstil ürünleri ile makinelerin işyeri sahibi tarafından fabrikadan götürülmemesi için 24 saat nöbet tutmaya başladı.

 

MALZEMELERİN ALINMASINI ENGELLEDİLER

 

Hayrabolu'da 2 yıl önce kurulan Hayrabolu Tekstil Fabrikası'nın yönetimi, iddiaya göre, önceki gece tekstil ürünleri ve makineleri bir kamyona yükletmeye başladı. Tesadüfen fabrikanın bulunduğu yerden geçen bir işçi, patronlarının 2 aylık ücretlerini ödemeden kaçacağını düşünerek durumu mesai arkadaşlarına bildirdi. Kısa sürede fabrikaya gelen çok sayıda işçi, içi tekstil ürünü ve makine dolu olan kamyonun hareket etmesini engelledi ve malzemeleri fabrikanın içine taşıdı. Fabrikanın yöneticileri ise fabrikadan uzaklaştı.

 

NÖBET TUTMAYA BAŞLADILAR

 

2 aydır ücret alamadıklarını ve o günden bu yana patronları Mehmet Emin Durak'a ulaşamadıklarını belirten 110 işçi, çalışmaları durdurdu ve patronlarının makine ve tekstil ürünlerini fabrika dışına çıkartmaması için 24 saat fabrika içinde ve bahçesinde nöbet tutmaya başladı.

 

“KENDİ PARAMIZI İSTİYORUZ”

 

Fabrika sahibinin ortadan kaybolduğunu belirten işçilerinden Aysun Karakuş, "Biz para dilenmiyoruz, sadece kendi paramızı istiyoruz. Biz hakkımız olan paramızı istiyoruz. Burada 110 kişinin parasını ödeyemiyorsa ben ne diyeyim? Bu dünyanın öbür tarafı da var. Orada haklaşacağız. Fabrika yetkilileri ortada yok. Hiçbirine ulaşamıyoruz. Gece fabrikadan sahipleri malları kaçırmak istiyor. Arkadaşlarımız engel oldu" dedi.

 

“PARALARIMIZI ALMADAN MAKİNELERİ VERMEYECEĞİZ”

 

Patronlarının paralarını vermeden aniden ortadan kaybolduğunu belirten Ahmet Bildik de, paralarını alana kadar makine ve ürünleri kimseye vermeyeceklerini söyledi. Fabrika yetkililerinin ortadan kaybolması sonucu işçilerin mağdur olduğunu ifade eden Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan da "Tekstil fabrikasında çalışan işçiler bana geldi. Ben de şu an itibariyle bizim yapabileceğimiz bir şey olmadığını, hukuki süreci başlatmak için iş mahkemelerine başvurmaları gerektiğini söyledim. Paralarını alabilmeleri için hukuk çerçevesinde mücadelelerini sürdürmelerini söyledim" dedi.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10