“Enerjinin etkin kullanımında 35 yıl gerideyiz”

Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR) Türkiye Başkanı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tanay Sıdkı Uyar 'Enerjinin etkin kullanımı hususunda gelişmiş ülkelerden 35 yıl geriyiz' dedi.

Tekirdağ 18.04.2012 21:22:00 0
“Enerjinin etkin kullanımında 35 yıl gerideyiz”
İstanbul'da 28-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek, "IRENEC 2012 2. Uluslararası Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi" Tekirdağ'da tanıtıldı.
KULLANILAMAMASI BİR SORUN
Tekirdağ Belediyesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ve EUROSOLAR Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan EUROSOLAR Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, enerjinin etkin kullanımının önemini anlattı. Enerjinin sorunları çözümleri ayrıt etmede önemli bir kavram olduğunu ifade eden Uyar, “Enerjinin etkin kullanılması ülkeler için en önemli gelişmişlik faktörleri arasında gösterilebilir. Ülkemizde, güneşin, rüzgarın bol olmasına rağmen kullanılamaması bir sorundur. Sorunun ve çözümün ayrılması da önemli. 1970'de petrol devrimiyle başlayan enerjinin etkin kullanımı gündeme geldi. Biz de ise bu 2005 yılında gündeme geldi. Enerjinin etkin kullanımı hususunda gelişmiş ülkelerden 35 yıl geriyiz” dedi. 
ÜRETİM VE TÜKETİM ARASINDAKİ AÇIK ARTIYOR

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da, hızla artan nüfusun ve gelişen sanayinin gereksinimlerinin kısıtlı kaynaklarla karşılanamadığını belirterek, enerji üretimi ve tüketimi arasındaki açığın giderek arttığını ifade etti. Toplantıya, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Rüya Yılmaz, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal ve davetliler katıldı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10