Çerkezköy’ü çocuklar yönetecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Çerkezköy’deki kutl

Çerkezköy 18.04.2012 21:26:00 0
Çerkezköy’ü çocuklar yönetecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Çerkezköy’deki kutlama programı açıklandı.
KOLTUKLARA ÖĞRENCİLER OTURACAK
Açıklanan programa göre 20 Nisan Cuma günü saat 10.00’da ilçe merkezindeki ilköğretim okullarının birinci kademesinden seçilen kız ve erkek öğrenciler makamlara ziyaretlerde bulunarak makamları bir süreliğine devralacak. Aynı gün merkez ilköğretim okulları kendi bölgelerinde öğrencilere ve halka yönelik Çocuk Şenliği düzenleyecek. 
PAZARTESİ TÖREN DÜZENLENECEK
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23 Nisan Pazartesi günü de Çerkezköy Belediye Meydanı’nda resmi tören düzenlenecek. Saat 09.00’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, siyasi partiler, dernekler ve meslek kuruluşlarınca Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşundan bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekilecek.
KUTLAMALAR STAD’TA DEVAM EDECEK
Belediye Meydanı’ndaki törenin ardından kutlamalar, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki şehir Stadı’nda devam edecek. Buradaki program saat 10.00’da başlayacak. Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tören alanındaki öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesinin ardından öğrenciler tarafından Andımız okunacak.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın yapılmasının ardından öğrenciler tarafından da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılarak şiirler okunacak.İlköğretim okulları arasında düzenlenen “Ulusal Egemenlik ve Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından geçit töreni düzenlenecek. Program öğrencilerin sunacağı ritmik gösteriler ve halk oyunları gösterilerinin ardından sona erecek. Havanın yağışlı olması durumunda ise, çelenk sunumunun ardından kutlamalar Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10