Nurlu doğumu ile cihanı nurlandırdı

Kızılpınar Belediyesi tarafından önceki akşam Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi. Programda konuşan Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, “Hz. İma

Çerkezköy 20.04.2012 12:23:00 0
Nurlu doğumu ile cihanı nurlandırdı

Kutlu Doğum Haftası Çerkezköy ve beldelerde düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Karaağaç, Kapaklı ve Veliköy’ün ardından önceki gün de Kızılpınar’da Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

 

KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI

 

Saat 20.30’da Kızılpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın konuşması ile başladı. “Kürdüyle, Türkiyle, Alevisiyle, Lazıyla, Muhammed Mustafa’nın şefaati için buradayız” diyen Faruk Korkmaz, Peygamberimizin güzel ahlakına değindi. Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin de Peygamberimizin dünyaya gelişinin 1441’inci yıldönümünün memleketin her köşesinde etkinliklerle kutlandığını belirterek “Peygamberimiz kadınlara, annelere önem vermiştir. Cenneti onların rızasına bağlamıştır” dedi ve programa yoğun ilgi gösteren kadınlara teşekkür etti.

 

ALLAH GÖNÜL BİRLİĞİMİZDE HAİNLİK YARATMASIN

 

Tüm müminlerin kardeş olduğunu ifade eden Emin, Peygamberimizin bunu çok iyi uyguladığını belirterek “Peygamber efendimiz sevgiyi insanların kalbine öyle bir yerleştirmiş ki bu sevgi bizde de var” dedi. Müftü Emin, Peygamber efendimizi merhametini ve sevgisini, onun hayatından sunduğu kesitlerle anlattı. Programda Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe de bir konuşma yaptı. Hz. İmam Hüseyin’in kardeşlik tanımlarından bahseden Boztepe “Hz. İmam şöyle buyuruyor: ‘Kardeşler 3 gruptur. Birincisi Allah’a ve İslam peygamberine iman edenlerdir. İkincisi peygamberleri farklı olanlardır. Üçüncü grup ise dinsizlikte ısrar etseler de fıtrattan dolayı kardeşlerdir’. Biz birinci grup kardeşliğin içindeyiz. Allah bu gönül birliğimizde hainlik yaratmasın” dedi.

 

ALEVİLER İLE SÜNNİLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERİN MESELESİ

 

Bu memlekette geçmişte mezhep çatışmalarının olduğunu ifade eden Boztepe “Bu memleket mezhep çatışmalarını gördü, yaşadı. Ama tüm olaylar Aleviler ile Sünnileri birbirine düşürmek isteyenlerin meselesidir. Anadolu’da Alevi’nin Sünni’ye ya da Sünni’nin Alevi’ye düşmanlığı yoktur. Üçüncü grup kardeşlikte yer alanların sorunları vardır” diye konuştu. Boztepe “Allah bize cennete de birlikte girmeyi nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

 

İLAHİ KAMERALAR HER AN KAYITTA

 

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, konferans verdi. Katılımcıların Peygamberimizin remzi olan ellerindeki gülleri kaldırmalarını isteyen Gürlen “Kul yapısı kameraların zamanla bozulduğunu fakat ilahi kameralar sizi şuanda öyle bir çekti ki alnınıza ‘Bunlar Ümmeti Muhammeddendir’ yazdılar” dedi. Peygamberimizden önce kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü söyleyen Müftü Gürlen “Çölün ortasında babalar ciğerparelerini toprağa gömüp üstlerini çiğniyorlardı. Bunların ne günahı vardı? Bosna’da katledilen Mustafa’nın güllerinin ne günahı vardı? Filistin’de başları kesilen Mustafa’nın gonca güllerinin ne günahı vardı? Ne zaman döneceksiniz şefkat peygamberine? Onun gonca güllerini açmaya, burcu burcu koklamaya ne zaman bırakacaksınız?” dedi.

 

NURLU DOĞUMU İLE CİHANI DURLANDIRDI

 

İl Müftüsü Gürlen, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü, kabilelerin birbirini kestiği, kılıçların insan biçtiği dönemde mazlumlar “Allah’ım ne zaman rahmet peygamberi gelecek” diye beklerken, 571’de Peygamberin nurlu doğumu ile cihanın nurlandığını belirtti. Annelerin önemine de değinen Müftü Mahmut Gürlen “cennet annelerin ayakları altındadır. Anne duası alanlar, onu razı edenler cennetin hangi kapısından isterlerse oradan girsinler. Anne bedduası alan evlatlar ise bedbaht olur” diye konuştu.

 

SEMA GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

 

Mahmut Gürlen’in konferansının ardından katılımcılara Sema gösterisi sunuldu. Programın sonunda İl Müftüsü Mahmut Gürlen’e Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından çiçek ve plaket takdim edilirken, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da İlçe Müftüsü Mahmut Emin’e plaket verdi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, bazı Kızılpınar Belediye Meclis Üyeleri, AK Partili bazı Veliköy Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10