Su, insanın vazgeçemediği en önemli cevherdir

Kızılpınar’ın su ihtiyacını 50 yıl karşılayacak olan Su Deposu’nun temel atma töreni, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut’un da katılımı ile dün yapıldı. Törende yapÄ

Çerkezköy 20.04.2012 19:49:00 0
Su, insanın vazgeçemediği en önemli cevherdir
Kızılpınar Belediyesi tarafından yapılacak 4 bin metreküplük Su Deposu’nun temel atma töreni dün saat 15.30’da gerçekleştirildi.
MEDENİYETLER SU KENARLARINDA KURULDU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan temel atma töreninde konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, canlı hayatının başlangıcının su olduğunu belirtti. Tarih boyunca medeniyetlerin su kenarlarında kurulduğuna dikkat çeken Faruk Korkmaz, “Su, insanlık tarihinin vazgeçemediği en önemli cevher olmuştur. Allah’a şükür Kızılpınar’da birçok başarılı projeye belediye olarak imza attık. Anadolu Lisesi’ni hizmete açtık. Endüstri Meslek Lisesi çalışmaları bitmek üzere. 6 katlı kültür merkezi, 2 bin kişilik düğün salonu ve 400 kişilik de konferans salonu inşa ettik” dedi.
7 MİLYON TL İLE İHALE EDİLDİ
Kızılpınar halkının kaliteli su içeceği günlerin rüyalarına girdiğini söyleyen Başkan Korkmaz, “AK Parti teşkilatımız ve milletvekillerimiz ile birlikte İller Bankası Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. 4 bin metreküplük su deposu projemizi 7 milyon TL ile ihaleye çıkardık. İhale sonucu belirlenen maliyetin yarısı belediyemiz tarafından karşılanırken, diğer yarısı da İller Bankası aracılığı ile devletimiz tarafından hibe şeklinde karşılandı” diye konuştu. Başkan Korkmaz desteklerinden dolayı bölge milletvekillerine ve İller Bankası Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
540 GÜNDE TAMAMLANACAK
Temel atma töreninde konuşan İller Bankası İstanbul Bölge Müdürü Ali Seyfi Küçükgöncü de projenin müdürlükleri tarafından hazırlandığını belirterek, “Projemiz, yüzde 50’lik kısmı hibe şeklinde yüzde 50’lik kısmı da Kızılpınar Belediyesi’ne 3 milyon 700 bin TL’lik kredilendirme ile finanse edildi. 2044 yılı ihtiyacına göre hazırlanan proje kapsamında içme suyunun temin edildiği 3 derin kuyu, 2 basınç kırıcı vana odası, betonarme gömme servis deposu ve toplam 67 bin 372 metre içme suyu şebekesi ve abone bağlantısı yapılacak. Tesiste günümüz teknolojisinin en üst versiyonu olan HDPE tipi borular kullanılacak. Yüklenici firma ile yapılan 3 milyon 759 bin 215 TL’lik sözleşme kapsamındaki işin süresi 540 iş günü olarak hesaplandı. İşin en geç 27 Temmuz 2013’te bitirilmesi planlanıyor. Bankamız ve Belediyemizin müşterek denetimleri ile yapılacak su deposunun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
KIZILPINAR 5’E KATLANDI
AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut da suyun, insanın doğumundan ölümüne kadar vazgeçemediği bir ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın üstün gayretleri ile beldeye çok büyük hizmetler sağlandığını söyleyen Akbulut, “Kızılpınar Beldesi, yapılan hizmetlerle kalitesini 5’e katladı. Herkesin bildiği gibi bizim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da belediyecilik kökeninden gelen bir başbakan. Dolayısı ile AK Parti’nin olduğu her belediyede olduğu gibi Kızılpınar’da da hizmetler aralıksız devam ediyor. Bugün temelini atacağımız bu su deposu, belde halkı için çok büyük bir hizmettir” ifadesini kullandı.
KURBAN KESİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından hep birlikte butona basan protokol üyeleri su deposunun ilk harcını attı. Temel atma töreninde daha sonra Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Cemal Çifçi eşliğinde dua edilerek kurban kesildi. Temel atma törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulu, İller Bankası İstanbul Bölge Müdürü Ali Seyfi Küçükgöncü ve Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın yanı sıra, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Tekirdağ Belediye Eski Başkanı Ahmet Aygün, Hayrabolu Belediye Eski Başkanı Şener Çelikayar da katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ    

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10