Kaçakçılara "KOM" tokadı

Sigara kaçakçılığına karşı adeta savaş açan Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı son operasyonla kaçakçılara ağır bir darbe daha indirdi. Operasyonda 2 milyon kaçak sigara ele

Çerkezköy 23.04.2012 18:45:00 0
Kaçakçılara "KOM" tokadı
Bir ihbarı değerlendiren Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine önceki gece Edirne Kapıkule Gümrük kapısından yurda giriş yapan Murat Ü.’nün (41) kullandığı 38 VR 893 plakalı tır'ı takibe aldı. Bulgaristan’dan aldığı yükü Azerbaycan'a götürmek üzere yola çıkan tır’ın Çorlu gişelerinden çıktığını saptayan Çorlu Polisi, Çerkezköy Cumhuriyet savcılığı ile irtibata geçerek operasyona start verdi.
2 MİLYON SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
Veliköy yakınlarında boş araziye yanaşan tırın gümrük mührünü yankeski ile kesen şebeke üyeleri tır’daki kaçak sigara kolilerini Ahmet Y'nin (52) kullandığı 34 BZ 6303 plakalı kamyona yüklemeye başladı. Kaçakçıları an be an takibe alan KOM ekipleri sevkiyatın yapıldığı anda baskın yaptı. MAKARON marka 2 milyon sigaranın ele geçirildiği operasyon kapsamında tır sürücüsü Murat Ü., kamyon sürücüsü Ahmet Y. ile birlikte Mehmet S. ve Tahir B. yakalanarak göz altına alındı.
TÜRK POLİSİNİN ZEKASINI DÜŞÜNEMEDİLER
Terör örgütü pkk’nın önemli gelir kaynaklarından biri olan kaçak sigara operasyonu ile ele geçirilen sigaraların piyasa değeri hakkında yetkililer henüz bir açıklama yapmazken, şebeke üyelerinin kurnazlığı ise operasyona katılan polis ekiplerini bile hayrete düşürdü. Kaçakçılık olayına karışan tır’ın dorsesindeki çelik mührü yan keski ile kesen zanlılar çelik yapıştırıcıyı bile düşünmüşlerdi. Düşünemedikleri ise Türk Polisinin çevik zekası oldu.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Önceki gece saat 22.30’da başlayan operasyon kapsamında ele geçirilen 2 milyon kaçak sigara ve olaya karışan tır, Çerkezköy Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne teslim edilirken, operasyonda gözaltına alınan 4 zanlı da akşam saatlerinde Adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10