2 Günde 134 Ünite Kan Toplandı

Çorlu Kızılay Kan Merkezi tarafından Çerkezköy’de düzenlenen iki günlük kan bağışı kampanyasında 134 ünite kan toplandı. Kanın çok önemli olduğunu belirten Kan Bağışı Merkezi

Çerkezköy 25.04.2012 20:32:00 0
2 Günde 134 Ünite Kan Toplandı

Çorlu Kızılay Kan Merkezi tarafından Çerkezköy’de düzenlenen 2 günlük kan bağışı kampanyası dün akşam saat 19.00’da sona erdi.

 

KAN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTIR

 

Çorlu Kızılay Kan Merkezi, Çerkezköy’de iki gün boyunca gönüllü vatandaşlardan kan topladı. İki günlük kampanya kapsamında ilk gün belediye meydanındaki gezici kan bağışı aracında gün boyu 84 ünite kan toplanırken, kan bağışı kampanyası dün de Çerkezköy Belediyesi önünde bulunan kan bağışı aracında devam etti. Kampanyanın ikinci gününde de 50 gönüllü vatandaş kan bağışında bulundu. Çerkezköy’de düzenlenen kampanya kapsamında iki günde toplam 134 ünite kan toplandı. Kanın çok önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Pratisyen Hekim Ahmet Adil Öztürk, Çerkezköylülerin kan bağışı konusunda her zaman duyarlı olduklarını belirterek, kan bağışında bulunan gönüllülere teşekkür etti.

 

KANIN ALTERNATİFİ YOK

 

Kanın kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka bir alternatifi olmayan bir tedavi aracı olduğunu belirten Dr. Ahmet Adil Öztürk, “Kan hayat kurtarıcıdır, tedavi edici biyolojik bir maddedir, tıbbın tüm alanlarında kullanılır. Oksijen alışverişinde, besinlerin ve hormonların taşınmasında, atık ve toksik maddelerin taşınmasında ve mikroplarla savaşta önemlidir” dedi. 50 kilogramın üzerinde 18-65 yaş arasında sağlıklı her insanın iki ay ara ile yılda 4 kez kan bağışında bulunabileceğini ifade eden Öztürk, “Kan bağışı sosyal bir sorumluluktur. Kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Kış aylarında beklenenden az kan bağışı gerçekleştiğini belirten Öztürk, “Vatandaşlarımızın havalar ısındığında daha fazla bağış yapacaklarına inanıyorum” ifadesini kullandı. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10