Çerkezköy’ün tecrübesinden faydalanmak istiyoruz

Çorum’da bulunan Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi ile Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri dün saat 10.00’da Çerkezköy’e gelerek ilçemizde bir dizi ziyarette bulundu.

Çerkezköy 26.04.2012 20:05:00 0
Çerkezköy’ün tecrübesinden faydalanmak istiyoruz

Çorum’da bulunan Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi ile Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri dün saat 10.00’da Çerkezköy’e gelerek ilçemizde bir dizi ziyarette bulundu.

 

İLK ZİYARET ÇTSO’YA

 

Çorum’un Sungurlu ilçesinden gelerek Çerkezköy, Çorlu, Tekirdağ ve Edirne’de bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Çerkezköy’e gelen Sungurlu heyeti ilk olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Sungurlu heyetinde Kaymakam Hulusi Şahin’in yanı sıra, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Şahiner, Başkanvekili Osman Güleç, Meclis Başkanı Y. Selim Öztürk, Meclis Başkan Vekili Cavit Küpçü, Yönetim Kurulu üyesi Muhuttin Aygar, Meclis üyeleri, Alaittin Akel ve Zeki Öztekin, sanayiciler ve iş adamları da yer aldı. Ziyarette konuşan Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni kurulmuş bir OSB olduğunu belirterek, amaçlarının Türkiye’de ve yurt dışındaki Türk firmaları, Ticaret ve Sanayi Odaları ile OSB’lere ziyaretler gerçekleştirerek kendi OSB’lerinin gelişimine katkı sağlayacak fikirler elde etmek olduğunu ifade etti.

 

65 BİNE YAKIN KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ÇTSO ve Çerkezköy ile ilgili Sungurlu heyetine bilgi verdi. Bölgede şuan itibari ile 3 ıslah OSB bulunduğunu ifade eden Başkan Tever, “Bölgemizde 350’ye yakın firma faaliyet gösteriyor. Birçok firmamız Türkiye genelinde ilk 500 içinde bulunan firmalardır. Şuan itibari ile 20 milyar dolarlık bir işlem hacmimiz var. Bölgemiz İstanbul’a yakın olması sebebi ile büyük önem arz ediyor. 2 milyar dolara yakın ihracatımız var. Bölgemizde 65 bine yakın insan istihdam edilmiş durumda” dedi. 30 yıl öncesine kadar Çerkezköy’ün göç veren bir yer olduğunu hatırlatan Tever, bugün ise Türkiye’nin en fazla göç alan ilçelerinden biri haline gelindiğini ifade etti.

 

NÜFUSUMUZ AKŞAMLARI 200 BİNE ULAŞIYOR

 

Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da Çerkezköy’ün metropol tarzından bir ilçe olduğuna değinerek, “İlçemizin 4 beldesi ve 5 de köyü var. Beldelerimizin birinin nüfusu da yaklaşık 61 bin. İlçemizin gündüz nüfusu 180 bin civarındayken bu rakam akşam saatlerinde 200 bine kadar çıkabiliyor. Bunun sebebi de ilçe dışından da işgücünün bölgemizde istihdam edilmiş olmasıdır” dedi. Çerkezköy OSB’nin örnek alınması gereken bir OSB olduğunu ifade eden Bayhan “Bu bağlamda sizlerin buradan ciddi anlamda faydalanabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

268 PARSEL ÜZERİNE KURULU BİR OSB’YİZ

 

Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin ise kendilerine gösterilen sıcaklıktan dolayı teşekkür ederken, “Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası ve iş adamları olarak ziyaret amacımız sizlerin tecrübelerinizden faydalanmaktır. Biz Sungurlu olarak yeni yeni tarımımızı sanayileştiren bir bölgeyiz. Çorum-Sungurlu Organize Sanayi Bölgemiz 1997 yılında 484 Hektar alana sahip, 268 parsel üzerinde kurulmuştur. Sınır itibari ile Ankara’ya ve Samsun limanına yakın olmamız bizim bölgemizin artıları arasındadır. OSB olarak yurt dışı ziyaretlerimiz de oldu. Fakat sonunda anladık ki bizim ihtiyaçlarımız ancak kendi ülkemizde karşılanabilir. Çerkezköy OSB’nin işlem hacmi gerçekten çok yüksek. Buraya yapmış olduğumuz bu ziyaretten çok fayda sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

 

GÖÇÜ ENGELLEMEK İSTİYORUZ

 

Sungurlu’nun 60 bin nüfusa sahip olduğunu belirten Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Şahiner de “Bizim de odamızda 22 meclis üyemiz var. 1997’de OSB temellerini attık ve şuanda 484 hektar alanda faaliyet gösteriyoruz. Amacımız yapacağımız çalışmalarla ilçemizin gelişimine katkı sağlamak ve bu sayede de dışarı verdiğimiz göçü engellemek, hatta daha önce verilen göçleri de geri getirmektir. Çerkezköy OSB, Türkiye’nin en büyük 3 OSB’si arasında yer alıyor. Biz öncelikle kendi içimizde, ‘Türkiye’de nerelerden faydalanabiliriz ve verdiğimiz göçleri nasıl geri alabiliriz’ çalışmalarını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Teşvik yasasından sonra var olan 89 parselimizi daha sanayimize kazandırmak istiyoruz. Bu saatten sonra seçici olan taraf biz olmak istiyoruz” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Sungurlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Şahiner’e plaket verildi. Şahiner de Dursun Ali Tever’e plaket vererek Çorum leblebisi hediye etti.   

 

YILDA 10 MİLYON ÇİFT ÇORAP ÜRETİYORUZ

 

ÇTSO ziyaretinin ardından Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever ve Sungurlu heyeti, ÇOSB’de faaliyet gösteren Beks Çorap Fabrikası’nı ziyaret etti. Sungurlu heyetini burada aslen Çorum Sungurlulu olan Beks Çorap sahibi Ali Bekmezci ve babası Halil Bekmezci karşıladı. Heyeti üretimle ilgili bilgiler veren Ali Bekmezci, yıllık üretim kapasitelerinin 10 milyon çift çorap ve 9,5 milyon adet dikişsiz giyim ürünü olduğunu ifade ederek, 2008 yılında tekstilin yanında farklı bir sektöre daha açılmak amacı ile Kore’den gemiler satın aldıklarını ve Armatörlüğe başladıklarını ifade etti. Ali Bekmezci daha sonra Sungurlu heyetine fabrikayı gezdirdi.

 

ÇORLU’YA HAREKET ETTİLER

 

Buradaki ziyaretin ardından heyet Çerkezköy OSB Müdürlüğü’ne geçti. Heyeti burada ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan karşıladı. Sungurlu heyetine OSB ile ilgili bilgi veren Mehmet Özdoğan, daha sonra heyetin sorularını cevapladı. Buradaki ziyaretin ardından Turkuaz Restourant’ta öğle yemeği yiyen heyet, Uğur Tekstil, Elkon ve Teverpan fabrikalarını da ziyaret ettikten sonra Çerkezköy’den ayrılarak Çorlu’ya hareket etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ  
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10