Dönmez ve Akay’dan birlik ve beraberlik mesajı

Hafta sonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kongresi’nde başkanlığa seçilen Metin Dönmez dün saat 14.00’da mazbatasını aldı.

Çerkezköy 26.04.2012 20:10:00 0
Dönmez ve Akay’dan birlik ve beraberlik mesajı

Hafta sonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kongresi’nde başkanlığa seçilen Metin Dönmez dün saat 14.00’da mazbatasını aldı.

 

MAZBATASINI ALDI

 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatının geçtiğimiz hafta sonunda yapılan Olağan Kongresinde 376 delegenin tamamının oy kullandığı seçimlerde 185 oy alarak İlçe Başkanı seçilen Metin Dönmez, dün Meclis Üyeleri Faruk Bal, Demet Ereoğlu, Cengiz Eker ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Aygül ile birlikte adliyeye giderek mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Pürzan Karahan’ın elinden aldı.

 

KAZANAN CHP OLMUŞTUR

 

Mazbata töreninin ardından CHP İlçe Teşkilatına geçen Metin Dönmez, eski İlçe Başkanı Vahap Akay ile birlikte basın toplantısı yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hafta sonunda güzel bir kongre süreci yaşadıklarını ifade eden İlçe Başkanı Metin Dönmez “Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan ve geleceğin Cumhuriyet Halk Partisi’nin askerleri olarak saygı ve sevgi çerçevesinde güzel bir kongre yaşadık. Bu kongre sonunda kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur” dedi.

 

“BİZ BU PARTİNİN ASKERLERİYİZ”

 

Kongre sonunda seçimi Metin Dönmez kazandı, Vahap Akay kaybetti gözü ile bakmadıklarını ifade eden Dönmez “Seçimi her ikimizin de kazandığını düşünüyorum. Biz kardeşiz ve bu partinin askerleriyiz. Tabiî ki kongrede birbirimize karşı ufak tefek eleştiriler yapmamız normaldir. Bir yarışta adaylar birine üstünlük kurmak için kırıcı olmayan eleştiriler yapar. Hiç kimse Çerkezköy’de kazanan adayın kaybeden adayla birlikte olmayacağını düşünmesin. Hepimiz ve partimiz kazandı” diye konuştu. 

 

TARAF OLAN DELEGELERDİR

 

Kongrenin ardından, bir yerel gazetede yayınlanan “Kazananlar ve kaybedenler” şeklinde çıkan haberini doğru bulmadığını ifade eden Dönmez “Bu haberi yapan arkadaşın kendi yorumu olduğunu izlenimini aldım. Haberde bazı milletvekillerinin benim, bazılarının ise Vahap Akay’ın yanında olduğu yazılmıştır. Bunlar şahsi yorumlardır ve ben bu yoruma katılmıyorum.  Cumhuriyet Halk Partisinde ne il başkanı ne de milletvekilleri taraf olmuşlardır. Taraf olanlar delegelerdir. Delegeler kendi iradeleri ile adaya oy vermişlerdir. Biz bütünüz ve aileyiz. Her gün büyüyen, yarın daha çok büyüyen ve hedefleri olan yerelde ve genelde iktidar olmayı hedefleyen iyi bir aileyiz. Bu kongrede aile içerisinde bulunan milletvekilleri, ilçe başkanları taraf olmamıştır. Her iki adaya eşit davranmışlardır” ifadesini kullandı. 

 

“BİZ SEÇİMLERİ DEMOKRATİK YAPIYORUZ”

 

“Bizde kavga yoktur. Bizde demokrasi olduğu için kongrelerde biat kültürüne tabi olmadığı için kongrelerimizde iki üç aday çıkar. Adaylar yarışır ve sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi kazanır. AK Partide yapılan kongreleri demokratik olarak bulmuyorum. Ankara’dan gelen bir isim bu adam ilçe başkanı olur denir ve delegeler oyunu usul yerini bulsun diye oy kullanırlar. O yüzden o seçimlerde kavga ve gürültü olmaz” diyen Dönmez, yarışları demokratik bir ortamda CHP’nin onuru ve bilinci ile saygılı bir şekilde yaptıklarını söyledi.

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİNİ ALACAĞIZ

 

Çerkezköy’de bundan sonra kimsenin “CHP’de kavga var” diyemeyeceğini ve kendilerinin de buna izin vermeyeceğini söyleyen Dönmez “Bu partiye hizmet etmiş İlçe Başkanları, meclis üyeleri ile bir bütünüz. Üç milletvekili ve il teşkilatı ile bir bütün olarak seçimlere girdik ve kongreden çıktık. Artık yolumuza hep beraber yürüyoruz. Bugünden itibaren Vahap Akay ile birlikte el ele verip bütün CHP’liler ile Çerkezköy Belediyesi’ni alacağız” dedi.

 

“DEMOKRASİ İÇERİDEN BAŞLAR”

 

CHP İlçe Teşkilatının yılların en önemli delege seçimini gerçekleştirdiğini ifade eden İlçe Eski Başkanı Vahap Akay da “3 bin parti üyesi 377 mahalle ve köy temsilcisini belirlemiş ve buradan çıkan irade ile ilçe başkanını seçmiştir. Seçimin sonunda da değerli arkadaşlarımıza da bu görevi vermiştir. Demokrasi önce içeriden başlar. CHP bunu bir buçuk yıldır bütün seçimlerde göstermektedir ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir” dedi. 

 

“HEP BERABER CHP İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Demokrasinin ne olduğunu bilmeyenlerin, bu seçimlere bakarak öğrenmeleri gerektiğini söyleyen Akay “CHP’nin parti içi demokrasi anlayışını pekiştirmek adına bundan sonra el ele hep birlikte mücadele edeceğiz. Bunun adı kazanmak veya kaybetmek değildir. Bunun adı tercihtir ve parti içi görevdir. Bu görevi bundan önceki arkadaşlarım nasıl yerine getirdiyse bundan sonraki yönetim de bu görevi layıkı ile yerine getirecektir. Umut ediyorum bu süreç 2014 yerel seçimleri adına Cumhuriyet Halk Partisinin yerel iktidarın başlangıç süreci olacaktır. Bundan yana bizlerin hiç şüphesi yoktur ve Çerkezköy’ün buna ihtiyacı vardır” diye konuştu. Türkiye’nin CHP’nin iktidarına ihtiyacı olduğunu belirten Akay “Hep beraber yola çıkacağız. Bu yolda kırgınlık yoktur. Delege tercih kullanmıştır. Bu tercihin adı da bu süreçte seçilen arkadaşlarımızdır. Hep beraber CHP adına mücadele edeceğiz” diyerek Metin Dönmez ve yönetimine başarılar diledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10