Ordu, 'Gen soru verecek misiniz?'

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda önceki gün bir basın açılaması düzenleyen MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, 27 Nisan’da yeniden CHP İlçe Başkanlığı&#

Çerkezköy 29.04.2012 18:22:00 0
Ordu,
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün saat 18.30’da teşkilat binasında bir basın açıklaması düzenledi.
YÖNETİM, MECLİS ÜYELERİ İLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR
27 Nisan’da Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetimini belirlediğini hatırlatan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, sözlerine yeni yönetime başarılar dileyerek başladı. Yeni CHP yönetiminin Çerkezköy’e hizmet için kolları sıvadığını söyleyen Mustafa Ordu, “AK Parti’nin, ‘Durmak yok yola devam’ sloganı gibi bizde durmuyoruz ve yolumuza devam ediyoruz. 2009’da Belediye Başkan adayı olan Metin Dönmez, ilçe başkanlığına seçildi. Meclis üyeleri ile de bütünleşmiştir. CHP yönetiminin, ‘Bu meclis üyeleri bizim üyelerimiz değil. Bizi dinlemiyorlar. Bunları başka bir arkadaş seçti’ mazereti, sermayesi bitti. Onları meclis üyesi olarak belirleyen kişi ilçe başkanı oldu” dedi.
METİN DÖNMEZ’E SESLENDİ
Konuşmasının devamında CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’e seslenen MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “CHP’li meclis üyelerinin Belediyenin kesin hesaplarını ve faaliyet raporlarını, AK Parti ve Demokrat Parti ile yapılan koalisyon gereği oybirliği ile kabul ettiklerini biliyor musun? CHP’li meclis üyelerinin oyları ile aklanan belediye başkanı için nasıl bir denetim uygulayacaksınız? Çünkü CHP’li meclis üyelerinin verdikleri oylarla birlikte ister istemez AK Partili Belediye Başkanı aklanmış sayılmaktadır. Eski CHP İlçe Başkanı’nın dile getirdiği komisyonda söylendiği belirtilen 33 araçlık minibüs hattı için 25’er bin TL bağış yapıldığı iddiaları hakkında ve kaçak trafo yapımı hakkında Yargıya ve Bakanlığa suç duyurusunda bulunacak mısın? Belediye Başkan adayı iken meydanlarda söz verdiği gibi, Belediye hesaplarını, partinizdeki uzmanlara inceleterek, tespit edilen yolsuzlukları, Çerkezköy’de yaşayan milletvekilleri aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacak mı?” sorularını yöneltti.
GEN SORU VERECEK MİSİNİZ?
CHP’nin, Çerkezköy Belediye Meclisi’nde gen soru vermek için yeterli sayıda üyeye sahip olduğunu ifade eden Mustafa Ordu, “Bu konularda gen soru vermek için üçte bir çoğunluğa sahip olmaları gerekiyor. CHP bu çoğunluğa sahip. Metin Dönmez’e sesleniyorum. 33 araçlık minibüs hattında alındığı iddia edilen 25’er bin TL bağış ve kaçak yapıldığı iddia edilen trafo için meclise gen soru verecekler mi? Bizim mecliste temsilcimiz olmadığı için biz soramıyoruz.” diye konuştu. Konuşmasının sonunda tekrar CHP İlçe Başkanlığa yeniden seçilen Metin Dönmez’e başarılar dileyen Mustafa Ordu, yarın saat 10.00’da Golden Palace otelde kahvaltı düzenleyeceklerini kaydeden Ordu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğu’nun da kahvaltıya katılacağını ifade etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ  

   


0282 726 91 91
0282 747 65 10