Çerkezköy ‘Örnek Projeler’ yarışmasına katılıyor

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ‘Örnek Projeler’ yarışmasına, bu yıl ‘Çerkezköy Bölgesel Gelişim Projesi’ ile katılacaklarını belirten Belediye Başkan YardımcÄ

Çerkezköy 29.04.2012 18:33:00 0
Çerkezköy ‘Örnek Projeler’ yarışmasına katılıyor
Çerkezköy Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ‘Örnek Projeler’ isimli yarışmaya katılıyor.
2009’DA YÖNETİM DALINDA 1. OLDUK
Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ‘Örnek Projeler’ yarışmasına, Çerkezköy Belediyesi ‘Çerkezköy Bölgesel Gelişim Projesi’ ile katılıyor. 2009 yılında düzenlenen yarışmada ‘Vizyon 2023’ isimli proje ile yönetim dalında birincilik ödülü kazandıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, bu yılki projenin editörlüğünü de kendisi yaptı. Yarışmanın son başvuru tarihinin bugün olduğunu belirten Gökhan İnce, “Geçen yıl bu yarışmaya 78 kişi 128 proje ile katıldı. Biz başarılı bir çalışmaya imza atarak güçlü bir proje ile yarışmaya katılıyoruz. Temennimiz bu yılki yarışmada da güzel bir başarı elde etmektir” diye konuştu.
HEDEF 2023’TE 10 MİLYAR DOLAR
Proje kapsamında bazı açıklamalarda buluna Belediye Başkanı Ali Ertem, “Nüfusu 200 bine yaklaşan Çerkezköy, Tekirdağ’ın en çok göç alan ilçeleri arasındadır. Başta tekstil olmak üzere değişik sektörlerde imalat yapan 300’ü aşkın firma ilçemizde bulunmaktadır. Gümrük verilerine göre 2010’da ihracatımız 500 milyon dolar, Ambarlı, Halkalı ve Çorlu’dan yapılan ihracat bu rakama dahil edildiğinde ise miktar 2 milyar 200 milyon dolara çıkmaktadır. Türkiye’nin yıllık ihracatı 114 milyar dolardır. Hedef , 2015 için 201 milyar dolar, 2019’da 317 milyar dolar ve 2023’te de 500 milyar dolar olarak düşünülmektedir. Çerkezköy’de ise bu rakam 2023’te 10 milyar dolar olarak düşünülmektedir” dedi.
YATIRIMLAR ŞİMDİDEN YAPILMALI
İlçenin çeşitli sorunları olduğunu kaydeden Başkan Ertem, “Yoğun trafik ve çevre kirliliği bu sorunların başında geliyor. Bize düşen görev de bu sorunları ortadan kaldırmaktır. Şehrin nüfusu ve fabrika sayısı hızla artacaktır. Doğalgaz, su, elektrik gibi ihtiyaçları gidermek için gerekli yatırımlar şimdiden yapılmalıdır. Çevre kirliliğinin önüne geçecek katı atık bertaraf tesisi ve atık su arıtma tesisi gibi yatırımlar zamanında gerçekleştirilmelidir. Çerkezköy’de yaşayan insanları mutlu etmek bizim görevimizdir” diye konuştu.
İSTENİLEN HEDEFLERE ULAŞILACAKTIR
Ülkeyi ileri götürmek için herkese görev düştüğünü söyleyen Ali Ertem, daha çok çalışılması gerektiğini belirterek, “Ortaya konulmuş projelerle ileri teknolojiyi yakalamış, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve az enerji tüketen sanayinin ağırlıkta olduğu bir Çerkezköy inşa etmek için gönül birliği içinde çalışmalıyız” dedi. Yapılan çalışmalarla kentin değişik dinamiklerinin harekete geçeceğini söyleyen Ertem, “Değişik projelerle kısa ve uzun vadede yapılan planlamalarla ve kaynak teminiyle istenilen hedeflere ulaşılacaktır” dedi. Ertem konuşmasının sonunda, Çerkezköy Bölgesel Gelişim Projesi-Proje Raporu’nun oluşturulması için zaman ayıran ve enerjisini harcayan Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce ve projeye destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ     


0282 726 91 91
0282 747 65 10