Hz Peygamber'in doğumu tiyatro ile anlatıldı

Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Tekirdağ 2.05.2012 08:29:00 0
Hz Peygamber

Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrenciler Belediye Kültür Merkezi'nde Hz Peygamber'i anma programı düzenledi.

 

SONSUZ BİR NUR SAHİBİ

 

Etkinlikte konuşan okul müdürü Erhan Bilsel, Hz Peygamber'in sonsuz nur sahibi olduğunu belirterek “Onun teşrifinden evvel, kainat umumi bir matem içindeydi. Mevcudat birbirine düşman, bütün cansız varlıklar birer cenaze, insanlar ebedi yokluğa mahküm yetim hükmündeydi. Onun getirdiği davranış modeliyle kainat birden şenlenerek coşku içinde muhteşem bir fikir ve şükür mekanı haline gelmiştir. Mevcudat artık birbirine düşman değil, kardeş olmuş. Cansız varlıklar, Cenab-ı Hakkın sonsuz hikmetlerine mazhar ve insanların emrine girmiş birer memur vaziyetini almıştır” dedi.

 

ORATORYO VE TİYATROYLA ANLATILDI

 

Programda çeşitli yarışmalarda dereceye giren okul öğrencilerine ödülleri verildi. Okul öğrencileri tarafından 'Kardeşlik' temasının işlendiği, Hz. Peygamberin doğumunu anlatan oratoryo ve tiyatro katılımcılar tarafından beğeni topladı. Program öğrencilerin okuduğu şiir ve ilahilerle sona erdi. Etkinliğe Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Özen ile veli ve öğrenciler katıldı.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10