Başkan Dalgıç, 3 yılı değerlendirdi

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, dün bir basın açıklaması yaparak hem eleştirilere cevap verdi hem de görevde bulundukları 3 yılı değerlendirdi.

Tekirdağ 3.05.2012 19:23:00 0
Başkan Dalgıç, 3 yılı değerlendirdi

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, dün bir basın açıklaması yaparak hem eleştirilere cevap verdi hem de görevde bulundukları 3 yılı değerlendirdi. 

 

TAAHHÜT ETTİĞİMİZ PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Göreve geldikleri günden bu yana Tekirdağ için, Tekirdağ’ı hak ettiği modern, çağdaş seviyeye ulaştırmak için gece gündüz büyük bir özveri ile çalıştıklarını ifade eden Dalgıç, “Yapmayı taahhüt ettiğimiz projelerin büyük bir kısmını geride bıraktığımız 3 yıl içinde gerçekleştirdik. Geri kalan projeler ya planlandı ya da altyapısı düzenlenmekte. Kalan zaman içerisinde tamamlanacaklar” dedi.

 

KAOS HALİNE GELMİŞ BİR BELEDİYE DEVRALDIK

 

Tam anlamıyla kaos haline gelmiş bir belediye devraldıklarını belirten Dalgıç “Şehre hakim olamayan, bilgi veri altyapısı olmayan, plansız ve programsız iş yapan bir belediye söz konusu idi. Öncelikle bir düzen sağlamak için kolları sıvadık. Çevre koruma, plan proje ve bilgi işlem müdürlüklerini kurarak bu konulardaki eksiklikleri giderdik. AKOS Sistemi ile Tekirdağ ile ilgili her şeyi kayıt altına aldık. İmar planlarını oluşturduk. Mali disiplini sağlayarak gelirlerimizi artırdık ve giderlerimizi kontrol altına aldık. İşe başladığımız birinci günden itibaren yaptığımız her işte planlı ve programlı hareket ettik. Devraldığımız borçları yapılandırdık ve düzenli olarak ödüyoruz” diye konuştu. A

 

AZMİMİZİ TEKİRDAĞ İÇİN SEFERBER ETTİK

 

Altyapı çalışmalarının, en önemli işlerin başında geldiğini söyleyen Dalgıç içme suyu ve kanalizasyon şebekesini tamamen sağlıklı bir hale getirdiklerini, daha önce yapılamayan yağmur suyu giderlerini yaptıklarını, doğalgaz çalışmalarının bir mahalle dışında tamamlanmasını sağladıklarını ifade etti. Şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde Tekirdağ Belediyesi olarak her çalışmanın göz önünde olduğunu ve ilgili birimler tarafından denetlendiğini belirten Başkan Dalgıç, “Gizli kapaklı hiçbir işimiz olmamıştır bundan sonra da olmayacak. Sadece siyasi söylem yapmak, demeç vermiş olmak için yapılan bu ve bunun gibi açıklamalar bizi yolumuzdan döndüremeyecek, Tekirdağımıza daha iyi hizmet vermemize engel teşkil etmeyecek. Biz Tekirdağ Belediyesi olarak; ortaya koyduğumuz vizyonumuz, geleceğe yönelik yatırımlarımız, insan odaklı belediyecilik anlayışımız, yenilediğimiz teknolojik altyapımız, projeleri hayata geçirmedeki kararlılığımız, uluslararası platformlarda kazandığımız tecrübelerimiz ve yaptığımız tüm çalışmalarla büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tekirdağ bunu hak ediyor. Biz de Tekirdağ halkının bize duyduğu güvene layık olabilme adına tüm bilgi birikimimizi, çalışma azmimizi ve mesaimizi Tekirdağ için seferber etmiş durumdayız” dedi.

 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10