Çalışmalar beklenenden erken tamamlanacak

2012 yılı içerisinde Çerkezköy Belediyesi olarak birçok çalışmaya imza atacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, yapımına başlanan bazı projeler hakkında bilgi verdi. Kartal Sokak’ta k?

Çerkezköy 3.05.2012 19:35:00 0
Çalışmalar beklenenden erken tamamlanacak
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçenin değişik noktalarında devam eden altyapı, kaldırım, yol ve köprü çalışmaları hakkında bilgi verdi.
10 METRE GENİŞLİĞİNDE KÖPRÜ YAPILIYOR
Çerkezköy’ün değişik noktalarında devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ali Ertem, Bağlık Mahallesi Kartal Sokak’ta yapılması planlanan köprü hakkında bilgi verdi. Köprü yapımına yaklaşım 2 hafta önce başlanıldığını kaydeden Ali Ertem, “2012 yılı içinde birçok çalışmaya imza atacağız. Bunlardan biri de Kartal Sokak’taki köprü yapım işidir. Buradaki çalışmalarımıza köprümüzün ayak temellerini hazırlamakla başladık. Projenin tamamlanma süresi 3 ay olarak hesaplanmıştı fakat hızla devam eden çalışmalar bu sürenin daha kısa olacağını gösteriyor. Köprümüzün genişliği 10 metre, uzunluğu 26 metre ve yüksekliği de 7 metre olacak” diye konuştu.
KÖPRÜDE KAYMALAR MEYDANA GELİYORDU
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri çalışmalarının ilçenin her yanında titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, Tevfik Fikret Caddesi otoban üzerinde bulunan köprüde istinat duvarının bulunmaması sebebi ile kaymalar meydana geldiğini belirterek, “Köprü kaymalar nedeni ile tehlike altındaydı. Bu sebeple burada da istinat duvarı yapım çalışmasına başladık. Burada da ekipler hızlı ve titiz bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Görünen o ki istinat duvarı yapım çalışması da hedeflenen süreden daha erken tamamlanacak. İstinat Duvarı yapım işi bittikten sonra köprünün kaldırım çalışmalarına başlanılacak. Köprümüzde 2 adet 50 metrelik 1 adet de 60 metrelik istinat duvarı yapım çalışması devam ediyor. Duvarların yükseklikleri de 7 metre ile 1 metre arasında değişiyor” dedi.
ALT YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Narin Caddesi’ni Otobana bağlayan Bağlantı Yolu çalışmaları hakkında da bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Bağlantı Yolu çalışmaları kapsamında tüm altyapı işlemlerinin tamamlandığını ifade ederek “Alt yapı ve Elektrik direklerinin deplase çalışmaları tamamlandı. Bugün itibari ile beton atma ve bordür çalışmalarına başlayacağız. Altyapı çalışmalarının tamamını belediyemize bağlı ekipler gerçekleştirdi. Bundan sonraki çalışmalar ise yüklenici firma tarafından gerçekleştirilecek. Yolumuz 35 metre genişliğinde duble yol olarak yapılıyor. Beton ve bordür çalışmalarının ardından da asfaltlama çalışmalarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Buradaki çalışmaların da 3 ay içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10