Belediye İller Bankası’ndan 6 milyon TL kredi çekecek

Kapaklı Belediyesi Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nı dün gerçekleştirdi.

Çerkezköy 3.05.2012 19:36:00 0
Belediye İller Bankası’ndan 6 milyon TL kredi çekecek
Kapaklı Belediyesi Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nı dün gerçekleştirdi.
KAPAKLI MECLİSİ DÜN TOPLANDI
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantı saat 14.00’da başladı. Toplantıya mazeret bildiren Ahmet Doğaç dışında tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçilmeden önce Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın dilekçesi oy birliği ile gündem maddeleri arasında eklendi. Saygı duruşunun ardından gündemin üçüncü maddesi olan 2011 mali yılı gelir ve gider kesin hesapları görüşüldü. Kapaklı Belediyesi’nin gelir ve gideri 29 milyon 500 bin ve 1 milyon ek bütçe ile tahmini bütçe 30 milyon 500 bin TL olarak gerçekleşirken, gelirin gerçekleşme oranı yüzde 77.80, giderin ise bütçesinin yüzde 60.55 olarak belirlendi. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
İLLER BANKASI’NDAN KREDİ TALEP EDİLECEK
Gündemin dördüncü maddesi İller Bankası’ndan asfalt yol yapımı için 6 milyon TL kredi talebi görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Belediye olarak 25 kilometrelik yol yapım ihalesi gerçekleştirdik. Yollarla ilgili yapım işleri devam ediyor. 25-30 kilometre yol daha yapacağız. Bu kredi ile yollarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Kapaklı’da yapılmamış yol kalmayacak” dedi. İller Bankasından kredi talebinde bulunulması oy birliği ile kabul edildi.
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından İtfaiye Müdürlüğü İç Hizmet yönergesinin görüşülmesine geçildi. Görüşülen gündem maddesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise dilekçeler görüşüldü. Yazı İşleri Müdür Vekili Abdullah Çakmak tarafından sunulan Kapaklı Belediyesi (T) plakalı ticari taksi yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusu görüşülürken, konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Çakmak “6 Ocak 2012 tarihinde alınan meclis kararı ile yürürlüğe giren Kapaklı Belediyesi T Plakalı ticari taksi yönetmeliğinin uygulanması ile ilgili kararları alması için yetki Belediye Encümenine verilmiştir. 5393 sayılı Belediye Kanununun 34.maddesinde belediye encümeninin görevleri arasında taksi durağı ve sayısını belirleme yetkisinin yer almadığından dolayı, belediye encümeni ibaresinin zabıta müdürlüğü olarak değiştirilmesi gerekiyor. Bu görevler zabıta müdürlüğünün görevidir” diye konuştu. İlgili dilekçe oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
AYHAN ARSLAN RED OYU KULLANDI
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından verilen dilekçede istinaden İnönü Mahallesi Yeni Sanayi Caddesi Küçük Sanayi Alanı İmar planlı 1588 ada 1 nolu , 4473,30 metrekare parselin kıymet takdir komisyonunca rayiç bedelinin tespit ve takdir edilerek 2886 sayılı Devlet İhale kanununa göre satılabilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi konusu da Ayhan Arslan’ın red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
İKİ KİŞİ ARAŞTIRMA GEZİSİNE KATILACAK
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Mahalli İdareler Derneği tarafından 9-16 Temmuz tarihleri arasında Stockholm-Oslo-Kopenhag’da düzenlenecek olan inceleme ve araştırma gezisine katılacak olan kişilerin belirlenmesine geçildi. Belediye çalışanlarından Veli Çeken ve Hilmi Gökçe’nin geziye katılması oy çokluğu ile kabul edilirken, meclis üyeleri Ayhan Arslan, Erol Özkan ve Osman Aşık ise bu gezinin gereksiz olduğu gerekçesi ile bu madde için red oyu kullandı.
TEKRAR KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise imar komisyonuna havale edilen konulara ilişkin komisyon raporları görüşüldü. Parselasyonu tamamlanmış, konut veya ticarete tahsisli yapı adalarında imar planındaki çekme mesafelerine riayet etmek, plandaki yapılaşma şartlarını aşmamak, yapılaşma şartlarına uygun inşaat yapmak istenildiğinde yıkılmak ve ruhsat almak kaydı ile en fazla 3.5 metre yüksekliğinde tek katlı 10 yıl süreli geçici konut veya işyerleri yapılması konusu görüşülmek üzere oy birliği ile yeniden imar komisyonuna havale edildi. 
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Meclis toplantısında komisyonun 110 ada 25 parsele ilişkin aldığı karar da oy birliği ile kabul edildi. 3194 sayılı kanunun 18 maddesi ve aynı kanunun 15.16 maddeleri ile yapılacak işlemlerin yapılıp yapılmaması konusunun da belediye encümeni tarafından tekrar görüşülmesine karar verildi. Meclis toplantısında son olarak imar planı ile ilgili dilekçeler görüşüldü. 889 ada 13 nolu parselin imar durumunun 5 kat olması talebi ile 5 yıllık imar programlarının hazırlanması talebi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
Haber / Faik Onur KAYA
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10