Trafik Haftası kutlama programı belirlendi

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası’nın Çerkezköy’deki kutlama programı belirlendi.

Çerkezköy 7.05.2012 10:01:00 0
Trafik Haftası kutlama programı belirlendi

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası’nın Çerkezköy’deki kutlama programı belirlendi.

 

KORTEJ DÜZENLENECEK

 

İlçe Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Tertip Komitesi tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde 7-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolları Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla 11 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da, belediye meydanında trafik görevlileri, okul geçit görevlisi olan öğrenciler ve şoför esnafı tarafından trafiğin sağlanması amacıyla yaya korteji düzenlenecek. Atatürk caddesi üzerinden Altıyol kavşağı ve Hükümet Caddesi’ni takiben devam edecek olan yürüyüş Polis Evi’nde sona erecek. 11 Mayıs Cuma günü ayrıca camilerde trafik güvenliği ile ilgili vaazlar verilecek ve hutbe okunacak.

 

FATURALARA SLOGANLAR YAZILACAK

 

Vatandaşların trafik güvenliğine duyarlılıklarını artırmak amacıyla kazaya karışmış olan bir araç Belediye Meydanı’nda Trafik Haftası boyunca teşhir edilecek. Hafta boyunca tüm resmi araçlar ile taksi, dolmuş, servis aracı, otobüs gibi ticari araçlara ve gönüllü vatandaşlara ait araçlara kırmızı kurdele bağlanacak. Kutlama programı çerçevesinde ayrıca Çerkezköy Belediyesi, Kapaklı Belediyesi, Trakya Doğalgaz ve Tredaş’ın faturalarına, vatandaşların bilgilendirilmesi için trafik ile ilgili slogan ve özlü sözler yazılacak.

 

ÇERKEZKÖY PANKART VE AFİŞLERLE DONATILACAK

 

Karşıdan karşıya geçiş kuralları, okul servis araçlarına ait kurallar, özellikle bilinmesi gereken trafik işaretleri, emniyet kemeri ve yaya geçitleri ile alt-üst geçitleri kullanma, kaldırımsız yollarda gece ve gündüz yürüme, bisiklete binme gibi kurallar ağırlıklı olmak üzere ilk ve ortaöğretim okullarında öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları düzenlenecek. Kamu ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile aşırı hız, alkollü araç kullanma, emniyet kemeri, kask ve diğer koruma tedbirlerinin kullanılması, geçiş kuralları, gürültü ve çevre kirliliği, trafik kazalarının psikolojik etkileri ve yayaların uyması gereken kurallar başta olmak üzere trafik olgusu ile ilgili afiş, broşür ve pankart gibi materyaller hazırlatılarak şehrin uygun yerlerinde bulunan reklam panoları, ulaşım araçları, toplu taşıma durakları, okullar, kamu kurumları, sürücü kursları, açık-kapalı spor sahaları, benzin istasyonları ve halkın yoğun olduğu merkezlere asılacak.

 

TRAFİK KAZASINA KARIŞMIŞ KİŞİLER ZİYARET EDİLECEK

 

Trafik Haftası boyunca ayrıca, trafik kazasına karışmış veya yakınını kaybetmiş kişiler de ziyaret edilerek bunların da etkinliklere aktif olarak katılmaları sağlanacak. Trafik haftası dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi tarafından, üzerinde trafik düzeni ve güvenliği ile ilgili olarak slogan ve özlü sözlerin bulunduğu şapka ve kaşkollar hazırlatılarak vatandaşlara dağıtılacak.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10