Sakatlar Haftası biz dizi etkinlikle kutlanacak

Sakatlar Haftası Çerkezköy’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Çerkezköy 7.05.2012 10:06:00 0
Sakatlar Haftası biz dizi etkinlikle kutlanacak
Sakatlar Haftası Çerkezköy’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
YÜRÜYÜŞ DÜZENLENECEK
Etkinlikler kapsamında bugün saat 12.30’da yürüyüş düzenlenecek. Atatürk Caddesi’ndeki Pera Pastanesi önünden başlayacak olan yürüyüş belediye meydanında son bulacak. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından etkinlikler dernek binası önünde devam edecek. Burada düzenlenecek olan törende ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye verilirken, okullarda düzenlenen “En sevdiğin arkadaşın engelli olsaydı onun için ne yapardın” konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verilecek.
12 ENGELLİ ASKERLİK YAPACAK
Törende engelli kızların yapacağı güzellik geçidinin ardından askere gidecek olan 12 engelliye asker kıyafetleri dağıtılacak. Etkinlik programı ile ilgili bilgi veren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, 8 Mayıs Salı günü saat 20.00’da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Engelliler Tiyatro Ekibinin gösterisinin yanı sıra Engelsiz Masallar Müzikholü gösterisi ile Folklor ve Semah gösterisinin düzenleneceğini söyledi. 9 Mayıs akşamı saat 20.00’da da askere gidecek 12 engelli için dernek binası önünde kına gecesi ve havai fişek gösterisi düzenleneceğini belirten Çetinkaya, 11 Mayıs saat 20.00’da Çerkezköy Belediyesi Türk Halk Müziği Engelliler Korosu’nun konser vereceğini, gecede ayrıca Halk Oyunları Merkezinin folklor gösterisi sunacağını söyledi.
ENGELLİLER YARARINA KERMES AÇILACAK
13 Mayıs Pazar günü saat 12.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Turkuaz Restaurant bahçesinde dernek üyeleri ve engelli çocuklar için geleneksel hale getirdikleri piknik düzenleyeceklerini ifade eden Çetinkaya, Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında 14 Mayıs pazartesi günü de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ve PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği tarafından Çerkezköy Haber Gazetesi, Özel Çerkezköy Akut Polikliniği, Bayramoğulları Pastanesi ve Karadeniz Pide-Adana Mutfağı’nın katkıları ile Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda kermes düzenleneceğini söyledi. Engelliler yararına düzenlenecek olan kermes açılışının saat 12.00’da yapılacağını belirten Çetinkaya “Kermesimiz 14-24 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak” dedi.
BİR HAFTAYI DOLU DOLU KUTLAYACAKLAR
Altı yıllık bir dernek olduklarını ve 4 yıldır Çerkezköy’de Sakatlar haftası etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Çetinkaya “Sakatlar Haftası dolayısıyla bir hafta boyunca dolu dolu etkinlikler düzenleyeceğiz. Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılacak olan binamız umarım önümüzdeki yıl tamamlanır ve önümüzdeki yıl Sakatlar haftası etkinliklerini yeni binamızda düzenleriz” dedi. 

Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10