Arat, güven tazeledi

S.S Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Genel Kurul toplantısında mevcut Başkan Yılmaz yeniden Kooperatif Başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Yılmaz Arat başkanlığındaki yeni

Çerkezköy 7.05.2012 10:27:00 0
Arat, güven tazeledi

S.S Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, yapılan Genel Kurul’da tekrar başkanlığa seçildi.

 

GENEL KURUL YAPILDI

 

Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı önceki gün saat 10.30’da başladı. Toplantıya bir önceki dönem Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi başkanlığı görevini yürüten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Trakya Taşıyıcılar Kooperatif Birliği Başkanı Hüseyin Koçan, Eski Başkanlardan Tahir Vardar, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili Vahdettin Sargın ile şoför esnafı katıldı. 

 

 DİVAN BAŞKANLIĞINA HÜSEYİN KOÇAN SEÇİLDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda divan başkanlığına Trakya Taşıyıcılar Kooperatif Birliği Başkanı Hüseyin Koçan seçilirken üyeliklere ise İlker Karadil ile Osman Elverdi seçildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2011 yılı faaliyet raporu, kar ve zarar hesaplarına ait bilanço ve denetleme kurulu raporu görüşüldü. Okunan raporun ardından bilanço ve gider farkı 84 bin 434.45 TL olarak açıklanırken, toplam gelirin 6 milyon 892 bin 236.65 TL, toplam giderin ise 6 milyon 807 bin 802.20 TL olduğu açıklandı. Denetlenme kurulunun raporunun da okunmasının ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

BAŞKANIN MAAŞI 1500 TL OLDU

 

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2012 yılı tahmini gelir ve gider bütçelerinin görüşülmesine geçildi. 508 bin 200 TL olarak öngörülen 2012 yılı tahmini geliri ile 463 bin TL olarak öngörülen 2012 yılı tahmini gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda gündem maddeleri arasına eklenen önergeler de görüşüldü. Üyelik aidatlarının 100 TL+ KDV olarak ödenmesi oy birliği ile kabul edilirken, Kooperatif Başkanının maaşının 1200 TL’den 1500 TL’ye çıkarılması da oy birliği ile kabul edildi.

 

KOOPERATİFİ TOPARLAMAK İÇİN ADAY OLDUM

 

İlgili gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Başkan adaylarının konuşmasına geçildi. Toplantıda konuşan Başkan Adayı Ahmet Şentürk, fikirler uyuşmadığı için yönetimden ayrılarak adaylığa başvurduğunu belirterek “Yeni yönetim olarak amacımız kooperatifimizden giden işleri tekrar alıp işleri rayına götürmektir. Şuanki yönetim Hema fabrikasından ayrılarak üyeleri ve kooperatifi zarara uğratmıştır” dedi.

 

KOOPERATİFE SAHİP ÇIKALIM

 

Bütün üyelerle sabahlara kadar çalıştıklarını belirten mevcut başkan Yılmaz Arat da “Hema fabrikası ile maddi yönden birtakım sıkıntılarımız oldu. Hema fabrikası ile devam etseydik üyelerimizle ve ortaklarımızla kişisel ilişkilerimiz bozulacaktı ve tartışmalar çıkacaktı. Biz kooperatif olarak büyümek zorundayız. Ağustos ayında kooperatif olarak nakliyeyi peşin paraya çevireceğimizi düşünüyorum. Yönetim olarak çok başarılı işler yaptık. Bundan önce kooperatifimize sahip çıktık isek bundan sonrada hep birlikte kooperatifimize desteğimizi sürdürelim” dedi.

 

YILMAZ ARAT TEKRAR BAŞKAN

 

Seçimlere mevcut başkan Yılmaz Arat ve Ahmet Şentürk’ün listesi ile gidildi. 132 üyenin oy kullandığı seçimlerde oyların 90’ını alan Yılmaz Arat yeniden başkanlığa seçilirken, diğer aday Ahmet Şentürk ise 41 oyda kaldı. Kullanılan oyların 1’i geçersiz sayılırken, 4 kişi de oy kullanmadı. Seçimlerin ardından Yılmaz Arat’ı ilk tebrik eden Ahmet Şentürk oldu. Seçimlerin ardından bir açıklama yapan S.S Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, tüm ortaklara teşekkür ederek yeni dönemin hayırlı olmasını temenni etti.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Yılmaz Arat Başkanlığındaki yeni yönetim Hüseyin Özata, Mehmet Cemal Dikici, Özgür Cin, Yalçın Deliorman, Kasım Zümre ve Erdinç Erke yer alırken, Denetleme Kurulunda ise Nuri Kolcu, Recep Aslan ve Enver Karabulut yer aldı. Ahmet Şentürk başkanlığındaki listede ise yönetimde İlhan Sönmez, Sabri Demirbağ, Akın Çavuş, Cem Enez, Hasan Çeliktaş, Üzeyir Ayan, Denetleme Kurulunda Mustafa İzer, Sadık Balcı, Cihangir Sözmez’den oluştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10