Depremde şehit olan öğretmenlerin isimleri okullarda yaşayacak

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, idareleri tarafından yaptırılan ve halen yapım aşamasındaki 36 okulun adının, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleriyle değiştirildi?

Tekirdağ 8.05.2012 09:33:00 0
Depremde şehit olan öğretmenlerin isimleri okullarda yaşayacak
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, idareleri tarafından yaptırılan ve halen yapım aşamasındaki 36 okulun adının, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleriyle değiştirildiğini söyledi. Biçer, Van depreminden sonra Maliye ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yürüttükleri ortak çalışmada, idarelerince yapılan okullara depremde ölen öğretmenlerin isimlerinin verilmesi kararını aldıklarını ifade etti.
EBRU NAYİM FEN LİSESİ OLDU
Çalışmaların tamamlandığını belirten Biçer, “36 okula depremde şehit olan öğretmenlerimizin isimlerini verdik. İsimlerin tahsisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. Genelde, memleketlerine veriliyor. Memleketlerinde bizim yaptırdığımız okul yoksa şayet, kendi memleketlerine yakın olan illerdeki okullarımıza isimleri verildi. Böylece Milli Piyango eğitim tesislerinin isimlerini şehit öğretmenlerimizin isimleriyle değiştirmiş olduk. Bir nebze de olsa isimlerini yaşatarak ailelerine destek olmak istedik” dedi. Çalışma kapsamında Tekirdağ’da bulunan Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi’nin ismi de Ebru Nayim Fen Lisesi olarak değiştirildi.

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10