Uluslararası Trafik Güvenliği Günü kutlandı

Uluslararası Trafik Güvenliği Günü Çorlu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tekirdağ 8.05.2012 09:34:00 0
Uluslararası Trafik Güvenliği Günü kutlandı

Uluslararası Trafik Güvenliği Günü Çorlu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

TÖREN DÜZENLENDİ

 

Cumhuriyet Meydanında yapılan törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Çorlu Jandarma Komutanı Binbaşı Kudret Sarıtaş, Çorlu Milli Eğitimi Müdürü İsmail Bağlar, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Çolpan, Erdoğan Demirci ile jandarma trafik timleri, ilçe trafik denetleme istasyon amirliği ve Bölge trafik denetleme büro amirliği ekipleri katıldı.

 

KAYITLI ARAÇ SAYISI 55 BİN

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik denetleme büro amiri Komiser Oğuz Günhan konuşma yaptı. İlçede 55 bin kayıtlı araç olduğunu, günlük bölge dışından gelen araçlar ile birlikte toplam araç sayısının 70 bini bulduğunu ifade eden Günhan “Sorumluluk bölgemizde 2011 yılında ilçemizde 213 yaralamalı, 432 maddi hasarlı olmak üzere toplam 645 trafik kazası meydana gelmiştir. Ekiplerimizin yaptığı denetimlerde 2011 yılı içerisinde toplam 16 bin 757 araç kontrol edilmiş olup, 11 bin 9 sürücüye, 1 milyon 609 bin 651TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca 10 Nisan 2009 tarihinde faaliyete geçen MOBESE sistemi tarafından 2012 Mayıs ayına kadar trafik ihlali yapan 55 bin 971 araca toplam 11 Milyon 352 bin 230 TL para cezası uygulanmıştır. Trafik kazalarında insan, araç yol ve çevrenin etkileri çeşitli oranlarda olmak üzere kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı yüzde 98’ler düzeyindedir. Bu durum ülkemizde sürücüler ve yayalar tarafından trafik kurallarına uyulmadığının bir göstergesidir. İlçemizde de bu durum açıkça görülmektedir. Aşırı hız alkollü araç kullanmak kural ihlalleri durakların otopark gibi kullanılması, park yasağı olan yerlere araçların ısrarla park edilmesi karşıdan karşıya geçişlerde hiçbir kurala uyulmaması trafik kazalarına adeta davetiye çıkartmaktadır. İlçemizde yol kenarlarına sabitlenen dubalar, yolların çeşitli noktalarda yine dubalar bölünmesi  park yasaklarına  karşı yapılan yoğun yapılan çalışmalar, alkol ve hız uygulamaları, emniyet kemeri, motosikletlerde kask denetimleri vatandaşımızın canını, malının ve ilçemizde trafik güvenliğini  sağlamak amacıyla yapılan çalışmalardır” dedi.

 

264 BİN NÜFUSUN TRAFİĞİNİ 36 PERSONEL SAĞLIYOR

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme büro amirliğinde 36 personelin bulunduğunu ifade eden büro amiri Komiser Oğuz Günhan “2008 yılında içişleri bakanlığımızın trafik Trafik güvenliğinde yeni hedefler açılımlar ve çözüm önerileri  projesi kapsamında  denetleme personelimiz  suç ihlali olasılığı yüksek olan yerlerde periyodik olarak uygulamalar yapmaktadır” şeklinde konuştu.

 

BU CANAVARIN ADI TRAFİK CANAVARI

 

Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Caner Taşkın da, Çorlu ilçe jandarma komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2011 Mayıs ile 2012 Mayıs ayında 923 öğrenciye, 677 sürücüye ve yayaya trafik konusu hakkında bilgilendirme semineri verdiklerini söyledi. Taşkın “Trafik sorunu tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de güncel sorunlarının en başında gelmektedir. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde insanlar bu hıza ayak uydura bilmek için hızlı ulaşım yolları aramaktadır. Gelişen teknolojiyle beraber hızlanan araçlar insan faktöründeki aksaklıklarla birleşince günümüzün en korkunç canavarlarını ortaya çıkarmıştır. Bu canavarın adı Trafik Canavarıdır. Toplum hayatımızı düzenleyen diğer kurallar gibi trafik kuralları da insanlar tarafından tespit edilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Ne var ki uygulama safhasındaki eksiklikler vurdumduymazlıklar bugünkü acı bilançolarıyla ortaya konulmuştur. Hepimizin üzerinde fikir birliğine vardığı gerçek trafik kazalarının ülkemizin kanayan bir yarası olduğudur. Bu yaranın tedavisinin de eğitim olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. İlçemizde jandarmanın sorumluluk olduğu bölgede Mayıs 2011, Mayıs 2012 tarihleri arasında 4 ölümlü,86 yaralamalı,53 maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazaların neticesinde 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.139 vatandaşımız da yaralanmıştır” şeklinde konuştu.

 

YOLLAR OYUN ALANI DEĞİL

 

Öğrencilere de seslenen Tim komutanı Caner Taşkın “Sevgili çocuklar yollar oyun alanı değildir. Oyun alanları dışına çıkmayalım cadde ve sokaklarda oyun oynamayalım. Trafik kuralları sizin can emniyetini sağlamak için belirlenmiş kurallardır” dedi.

 

YILIN SÜRÜCÜSÜ İLE BAŞARILI OLAN PERSONEL ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Törende başarılı olan personele teşekkür plaketi verildi. Emniyet Müdürlüğü trafik tescil denetleme büro amirliğinde görevli polis memurları Kamuran Göl ve İlhan Akça’ya plaketlerini kaymakam Ali Dursun, Jandarma komutanlığı trafik tim komutanı Kıdemli Başçavuş Caner Taşkın’a ise plaketini belediye başkanı Ünal Baysan takdim etti. Yılın sürücüsü seçilen Süleyman Uçtu’ya plaketini ilçe emniyet müdürü Cemal Dalman verdi. Ayrıca törende, hafta dolayısıyla yapılan resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Jandarma komutanı Binbaşı Kudret Sarıtaş tarafından verildi. Törende ayrıca Çorlu ilköğretim okulu folklar ekibi tarafından gösteri yapıldı. Daha sonra açılan stantlar gezildi. Burada gerek öğrencilere gerekse vatandaşlara broşür dağıtıldı.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10