Öğrencilere dağıttıkları sütleri, kendi çocuklarına içirebilirler mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, süt zehirlenmelerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ 9.05.2012 08:58:00 0
Öğrencilere dağıttıkları sütleri, kendi çocuklarına içirebilirler mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, süt zehirlenmelerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

 

HÜKÜMET KONU ÜZERİNDE YETERİNCE DURMADI

 

Geçtiğimiz günlerde okullarda dağıtılan süt nedeniyle 2 bin çocuğun zehirlendiğini, “Okul Sütü Akıl Küpü” sloganıyla öğrencilere dağıtılan sütlerin nereden temin edildiğinin büyük tartışmalara yol açtığını, projenin ilk gününde birçok ilde zehirlenmelerin meydana gelmesinin kafalarda soru işaretine neden olduğunu belirten Yüceer “07.05.2012 tarihinde ise Çerkezköy’e bağlı Yanıkağıl Köyü İlköğretim okulundan 14, Kapaklı Beldesinden 2, Kızılpınar Beldesinden 2 öğrenci okulda dağıtılan süt nedeniyle rahatsızlanarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki hafta önce başlayan proje nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda öğrenci zehirlenmiş olmasına rağmen Hükümet konunun üzerinde yeterince durmadı ve ne yazık ki gerekli tedbirler alınmadı. Bu nedenle önümüzdeki günlerde başka illerde de öğrencilerin sütten zehirlenmesi kaçınılmazdır” dedi.

 

AYNI SÜTLERİ KENDİ ÇOCUKLARINA İÇİREBİLİRLER Mİ?

 

Sütle ilgili yapılan açıklamaların ise, olayın tartışılması gereken başka bir boyutu olduğunu ifade eden Yüceer, “Yetkililer ve Hükümet tarafından kamuoyunu tatmin edici açıklamaların yapılmaması başta aileler olmak üzere herkesi tedirgin ediyor. Birçok bakan konuyla ilgili komedyenlere bile taş çıkaracak açıklamalar yaparak “çocukların bünyelerinin alışkın olmadıkları için reaksiyon verdiği”, “zehirlenme değil süte karşı hassasiyet”, “çocukların besin zehirlenmesi sonucu değil aşırı dozdan zehirlendiği” gibi açıklamalar yapmışlardır. Yetkililere göre binlerce öğrenci bir küçücük kutu süt nedeniyle aşırı dozdan zehirlendi. Bu aklın mantığın kabul edebileceği açıklamalar mı? Acaba bu konuyu savunan yetkililer aynı sütlerden kendi çocuklarına içirme cesaretini gösterebilirler mi?” diye konuştu.

 

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI GÖZARDI EDİLDİ

 

2007 yılından bu yana okullarda süt dağıtımı projesini yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı sütlerde şimdiye kadar hiçbir sorun yaşanmadığını, hiçbir çocuğun zehirlenmediğini ifade eden Yüceer “Hükümetin uygulamaya koyduğu projede araya ticari ve kişisel bir takım çıkarlar girdiği için olayın boyutu değişti, çocuklarımızın sağlığı göz ardı edildi” dedi.

 

HÜKÜMETE SESLENDİ

 

Hükümete de seslenen Milletvekili Candan Yüceer, “Daha fazla çocuk süt nedeniyle zehirlenmeden ve temel besin maddesi olan süt içmekten vazgeçmeden bir takım çıkarlar uğruna başlattığınız bu projeden vazgeçin. Sağlıkta Dönüşüm programıyla çocukların sağlığını tehlikeye attınız, 4+4+4 sözde eğitim sistemi ile geleceklerini tehlikeye attınız, şimdi de dağıttığınız sütlerle sağlıklarını tehlikeye atıyorsunuz. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı çıkıp açıklama yapacağına Milli Eğitim Bakanı kameralar karşına geçiyor ve çocukların süte verdiği tepkinin alerjik bir durum olduğunu açıklıyor. Bu kadar kişinin laktoz intoleransı olması mümkün mü?” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ

 
 

 
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10