Minibüsçülerden liseye 5 bin TL bağış

Karaağaç Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu dün gerçekleştirildi.

Çerkezköy 9.05.2012 09:04:00 0
Minibüsçülerden liseye 5 bin TL bağış

Karaağaç Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu dün gerçekleştirildi.

 

SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı saat 10.00’da başladı. Toplantıya açılış ve yoklama ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce meclise sunulan üç önerge gündem maddeleri arasına eklendi. Meclis Üyesi Çetin Özhan’ın karşı karşıya kaldığı saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Özkan Yücel, “Karaağaç halkının çıkarları ve insanlar için hayati önem taşıyan ekmek fiyatları ile ilgili olarak meclise önerge veren Belediye Meclis Üyesi Çetin Özhan’a yapılan bu haksız saldırıyı Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi adına kınıyorum. Aynı türden olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi. Meclis kapılarının herkese açık olduğunu da hatırlatan Yücel, “Kim olursa olsun herhangi bir konuda meclise gelip söz alabilir. Ancak bu tür çatışmalar Karaağaç halkına fayda sağlamaz. Meclis Üyemiz Çetin Özhan’a da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

 

KESİN HESAPLAR KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin ikinci maddesinde görüşülen 2011 yılı kesin hesapları incelenmek üzere oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından norm kadro esasları doğrultusunda belediye birimlerinin yeniden düzenlemesi konusunun görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Özkan Yücel Belediye’de 71 memur, 36 sürekli işçi olması gerektiğini belirterek, 19 memur ve 19 sürekli işçi daha alınması gerektiğini söyledi. Düzenlemenin ihtiyaç halinde yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

 

“REKABET İÇİN DİĞER FİRMALARIN DA BAŞVURULARINI İSTİYORUZ”

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de katı atık su bağlantı ücretleri görüşüldü. İlgili gündem maddesi ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin beşinci maddesi olan ön ödemeli su sayaçlarının durumu karara bağlandı. Su paralarını toplamada zorlu çekildiği için akıllı sayaç uygulamasına geçildiğini ifade eden Başkan Özkan Yücel, “O dönemlerde Belediyemize tek firma başvurmuştu. Bizler de rekabetin artması ve fiyatların düşmesi için diğer firmalarında başvurmalarını itiyoruz” dedi. Yapılan görüşmenin ardından konunun halkı teşvik etmek amacıyla diğer akıllı firmaların belediye başvurmaları ve TSE uygun olması halinde başvurursa kabul edilmesi oy birliği ile karara bağlandı.

 

BÜTÇE KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündeminde de SMS Lojistik Turizm Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. tarafından verilen ve 398 ada 2 numaralı parselde bulunan yeşil alanın üzerine otopark ve garaj yapmak üzere 10 yıllığına kiralanması talebini içeren dilekçe görüşülürken, ilgili talep Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

KISA SÜRELİ TARTIŞMA YAŞANDI

 

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, bir önceki toplantıda komisyona havale edilen konularla ilgili İmar Komisyonu raporları görüşüldü. Meclis ilk olarak komisyonun dere ıslahı ve derenin iki yanına yapılacak kolektör hatları ile ilgili kararını görüştü. Komisyonun verdiği raporda, ‘Karaağaç Deresi’nin ıslahı ve iki yanına yapılacak kolektör hatlarının geçeceği yerlerin sadece yeşil alan olarak kamulaştırmaya esas imar planının yapılması, depolama alanının ise gümrüğün gelmemesinden ötürü aciliyeti olmadığı ve depolama alanının imar planının yapılmaması komisyonumuzca uygun görülmüştür’ ifadeleri yer alırken, imar planının yapılması ve Belediyenin kasasından çıkacak para miktarı meclis üyeleri arasında kısa süreli tartışmaya yol açtı. Yapılan oylamanın ardından komisyon kararı Yılmaz Mert, Sait Torun ve Yıldırım Büyükbaş’ın kabul oyuna karşılık oy çokluğu ile reddedildi. Kolektör hatlarında imar planı uygulaması yapılması ise 3 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

BAŞKAN YETKİLENDİRİLDİ

 

Toplantıda Ulaştırma Bakanlığı tarafından gönderilen Halkalı-Kapıkule demiryolu projeleri ile ilgili verilen karar da görüşüldü. 1/5000 nazım imar planının ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanmasının uygun olacağı şeklindeki kararı içeren rapor oy birliği ile kabul edildi. İlgili konunun karara bağlanmasının ardından 5 adet park ve bahçe ile üst kaplaması yapılmamış yolların yapılması amacıyla kredi çekilmesi konusu karara bağlandı. Başkan Yücel şuanda beton yol çalışmalarının devam ettiğini belirterek, gerekli kredinin sağlanması amacıyla İller Bankası’ndan kredi çekmek için kendisine yetki verilmesini talep ederken, miktarın ise net olmadığını ifade etti. Yaklaşık maliyetin Plan ve Bütçe Komisyonu’nca belli olacağı belirtilirken, kredi için başkana yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi. 

 

TAKAS OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Evsel atıkların toplanması ihalesinin 1 yıldan fazla olarak yapılması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Meclis üyeleri daha sonra Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından sunulan dilekçeyi değerlendirdi. Daha önce Nisan ayında reddedilen ve yeniden Meclise gelen dilekçede yer alan “Karaağaç İmar planında 250 ada 3 numaralı parselde bulunan cami alanı ile Turgut Reis Caddesi Bereket Sokak-Orkide Sokak arasında kalan park alanının imar plan tadilatı yapılarak takası” talebi, Yılmaz Mert’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

ÖNERGELER KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

 

Toplantıda sözleşmeli personel alımı ve ücretleri de belirlendi. Karaağaç Belediyesine alınacak olan tam zamanlı sözleşmeli mimarın ücretinin üst tabanı 2 bin 254.60 TL olarak karara bağlandı. İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından, önergeler görüşülerek karara bağlandı. Karaağaç İlköğretim Okulu’nun ek bahçe duvarı yapımı ile ilgili talep ve Belediye İtfaiye Biriminin firmalara verdiği eğitimler ve alınacak ücretlerin belirlenmesi konusu Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

 

TAŞIYICILAR KOOPERATİFİNDEN 5 BİN TL’LİK BAĞIŞ

 

Son önerge kapsamında ise Belediye Başkanı’na Çevre Kanunu hükümleri ile Sendikalar Kanunu doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları, Tüzel Kişiler, işçi sendikaları, memur sendikaları ile sözleşme yapma yetkisi talebi görüşüldü. Bu önerge de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Önergelerin karara bağlanmasının ardından konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, S.S 35 Nolu Karaağaç Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin meslek lisesi için 5 bin TL bağışladığını ifade ederek, Kooperatif Başkanı Fevzi Coşkunöz ve şoförlere teşekkür etti. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. Meclis toplantısının ikinci oturumu Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10