Her 2 saatte 1 kişi kazada hayatını kaybediyor

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, İpsala'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bölgede Gündem 9.05.2012 09:10:00 0
Her 2 saatte 1 kişi kazada hayatını kaybediyor
Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, İpsala'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
SONU GELMEYECEK BİR İHTİYAÇ
İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı İsmet Pınar, insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olan ulaştırma sektörünün insanlığın varoluşundan bu yana sonu gelmeyecek bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.
TEKERLEĞİN İCADI İLE BAŞLADI
Ulaştırmanın tekerleğin icadı ile karayolu taşımacılığı olarak başladığını ve günümüzdeki teknolojik seviyelere ulaştığını vurgulayan Pınar, “Özellikle karayolu ulaşımında ülkemizde görülen yoğunluk, trafik kazalarını da beraberinde getirmiştir. Yapılan tespitlere göre, Türkiye'de motorlu araç sayısının 14 milyonu, sürücü sayısının 20 milyonu aştığı belirlenmiştir. Herhangi bir kaza sonucu yaşamlarını kaybedenlerin yüzde 40'ı motorlu araç kazalarına bağlı olarak hayatlarını yitirmiştir. Ülkemizde son 10 yılda 5 milyon 945 bin 840 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 47 bin 27 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Ülkemizde her yıl yaklaşık 450 bin trafik kazası meydana geliyor, bu kazalarda yaralanan ya da sakat kalan kişi sayısı 125 bin. Her saat ortalama 50 kaza meydana geliyor ve bu kazalarda 14 kişi yaralanıyor. Yine her yıl 2 saatte 1 vatandaşımız kaza yerinde hayatını kaybetmektedir” dedi.
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmanın ardından ilköğretim ve lise öğrencileri arsında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. İpsala'da bu yıl örnek sürücü seçilen Hasan Dal'a plaket verildi. Törene Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Baki Deniz, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10