Belediye işçilerinin ücretlerine yüzde 32 zam

Hizmet İş Sendikası İstanbul 4 Nolu Şube Başkanlığı ile Kızılpınar Belediyesi arasında yürütülmekte olan 2012-2014 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi sonuçlandırılarak imza altÄ?

Çerkezköy 9.05.2012 09:23:00 0
Belediye işçilerinin ücretlerine yüzde 32 zam

Hizmet İş Sendikası İstanbul 4 Nolu Şube Başkanlığı ile Kızılpınar Belediyesi arasında yürütülmekte olan 2012-2014 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi sonuçlandırılarak imza altına alındı.

 

İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Kızılpınar Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası İstanbul 4.Nolu Şube Başkanlığı ile Toplu İş sözleşemesi imzalandı. Kızılpınar Belediye Meclis Toplantısında dün gerçekleşen toplu sözleşme törenine Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaaddin Demirbağ, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri, Hizmet İş İstanbul 4.Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya, İşyeri Baş temsilcisi Yunus Yatkın ile işçiler katıldı.

 

“GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE’DE BÖYLE OLUŞUR”

 

Törende konuşan Hizmet İş Sendikası işyeri baş temsilcisi Yunus Yatkın, 2012-2014 yılını kapsayarak toplu iş sözleşmesinin Kızılpınar Belediyesinde bulunan 21 işçiye ve emeği geçen herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. Kızılpınar Beldesinin genel olarak bakıldığında büyük bir mesafe kat ettiğini ifade eden Hizmet İş İstanbul 4.Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya da “Kızılpınar Belediyesi ile bu mesafeyi iki dönemdir çok iyi görüyoruz. Bunun nedeni ise hem memuruna, işçisine ve halkına özgüven ve saygıdan kaynaklanıyor. Güçlü bir Türkiye’de böyle oluşur” diye konuştu.

 

“ÜLKEMİZ GELİŞİYOR”

 

Türkiye’nin geçmiş dönemlerde üçüncü sınıf bir ülke konumda olduğunu, şimdi ise güçlü bir ülke olduğunu ifade eden Kaya “Ülkemiz dünyada söz sahibi konumuna gelmekle birlikte memurumuz, işçimiz ve refah seviyesi yüksek halkımız için liderliğe doğru gidiyor. Ülkenin geçmiş dönemdeki hali ile şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. Kızılpınar Beldesi’nin gelişmesinde bu işlerin bu haline gelmesinde emektar arkadaşların emeği büyüktür. Bu arkadaşlarımız belediyenin sosyal ortağıdır. Bunun içindir ki 2012-2014 yıllarını kapsayacak yüzde 22’lik çok güzel bir sözleşme yaptık. Toplu iş sözleşmesi herkese bereketli olsun “ dedi.

 

“HÜKÜMETE KARŞI KIŞKIRTIYORLAR”

 

Bütün sivil toplum kuruluşları ve sendikaları sonuna kadar desteklediklerini ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaaddin Demirbağ “Bu sivil toplum kuruluşlarını ve sendikalarımızı asli görevlerini yaptıkları sürece her zaman yanlarındayız. Zaman zaman bazı sendikaların değişik işlere kalkıştıklarını görüyoruz. Hükümetimize karşı olmaları için işçileri ve işçi olmayan kesimleri örgütler kışkırtıyorlar. Gönül ister ki bütün işçilerimize çok güzel imkanlar sunalım. Ama ülkemizin de gerçekleri var. Bunların biri yok olursa denge bozulur. Ama işçilerimizin her zaman yanındayız” diye konuştu. .

 

BAŞBAKANIMIZIN YOLUNDA İLERLİYORUZ

 

İşçilerin yüzündeki güler yüzü gördüğünden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “Sözleşmenin başta Kızılpınar halkını, işçilerimize, Beldemize, Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şimdi biz bir yolda gidiyoruz. Yoluna baş koyduğumuz ve Türkiye sevdalısı Türk milletinin tüm menfaatlerini kendi menfaatlerinin üstünde tutan dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda ilerliyoruz. 2004 yılından önce eski işçi arkadaşlarımız çok iyi bilirler. Aşağıda bir garajda istirahat ve çay içecekleri yeri yoktu. Kendi hayatından umudunu kesmiş arkadaşlarımız vardı” ifadesini kullandı.

 

“BENİM İŞÇİM EMEKTARDIR VE GECESİ GÜNDÜZÜ YOKTUR”

 

Kızılpınar’ın 2004 yılından itibaren nereden nereye geldiğini herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz “Ne olduğunu gözünüzün önüne getirip düşünmenizi istiyorum. Biz insana çok değer veriyoruz. İşçi maaşını aldıktan alıp taksitlerini ödedikten sonra cebinde para kalmadan yüzü asık maaş gününü bekliyorlardı. Belediye olarak işçi kapasitesinden çıktık.

 

Benim işçilerimizin güvencesi olsun diye sendikaya üye olduk. Ve bu işçilerimde sonuna kadar haklarını da arıyorlar. 2004 öncesi 2004 sonrasını nereden geldiğini bunu sizler biliyorsunuz. Refah içersinde huzur içinde maaşınızın yettiğini biliyoruz. Benim işçim emektardır ve gecesi gündüzü yoktur. Halka hizmet hakka hizmet prensibi ile Kızılpınar Belediyesi olarak daha güzel projelerimiz olacaktır” dedi.

 

YERİ GELDİĞİNDE EVİMİZDE OTURURUZ

 

Gazetelerde yer alan ‘Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı’ haberleri ile ilgili de konuşan Korkmaz “Biz kendi partimize nefer de oluruz, komutan da oluruz. Yeri geldiğinde ise evimizde otururuz. Görev verildiği takdirde görevimizi yaparız. Partimizle ve teşkilatımızla kol kola yürürüz. Bunu özellikle açıklamak istiyorum, görev verilirse de görevden kaçmayacağım. Teşkilatlarımızla birlikte omuz omuza yürüyeceğimizi belirtmek istiyorum” ifadesini kullandı.

 

İLK YIL YÜZDE 22, İKİNCİ YIL YÜZDE 10

 

Konuşmaların ardından Hizmet İş Sendikası İstanbul 4 Nolu Şube Başkanlığı ile Kızılpınar Belediyesi arasında yürütülmekte olan 2012-2014 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında belediye çalışanların ücretlerine ilk yıl yüzde 22, ikinci yıl ise yüzde 10 zam yapıldı. Sosyal paketlerde ise yüzde 40’a varan zam yapıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 
 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10