İşveren yükümlülükleri masaya yatırıldı

Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “İş Sağlığı ve Güvenliği Kapsamında İşveren Yükümlülükleri” konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ 10.05.2012 12:59:00 0
İşveren yükümlülükleri masaya yatırıldı
Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “İş Sağlığı ve Güvenliği Kapsamında İşveren Yükümlülükleri” konulu konferans düzenlendi. Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARI
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal’ın açılış konuşmasının ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Alpay Hekimler oturum başkanlığında Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mahmut Kotan, “İş Kazası, Sürekli İş Göremezlik Geliri, Meslek Hastalığı” konulu sunum yaptı.
5510 SAYILI YASAYI ANLATTI

İş kazası kavramı, iş kazasını etkileyen faktörler, işyerinin tanımı, iş kazasının unsurları, meslek hastalığı, iş kazası ve meslek hastalıklarının nasıl önleneceği, iş kazası sayılma halleri, 5510 sayılı yasada iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigortasından sağlanan haklar konusunda bilgiler veren İl Müdürü Mahmut Kotan, 5510 sayılı yasada işverenin sorumluluklarından da bahsetti. Sunumunun ardından Mahmut Kotan katılımcıların sorularını da yanıtladı. Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günü anısına SGK İl Müdürü Mahmut Kotan’a plaket verdi 


0282 726 91 91
0282 747 65 10