Trafik ekiplerinden sürücülere broşürlü uyarı

Trafik Haftası dolayısı ile Çerkezköy trafik ekipleri tarafından trafik kültürünün artması amacıyla sürücülere trafik kurallarının anlatıldığı broşürler dağıtıldı. BroşÃ

Çerkezköy 10.05.2012 23:10:00 0
Trafik ekiplerinden sürücülere broşürlü uyarı
Trafik Haftası dolayısı ile Çerkezköy trafik ekipleri tarafından trafik kültürünün artması amacıyla sürücülere trafik kurallarının anlatıldığı broşürler dağıtıldı. Çerkezköy Belediye Meydanı, Altı Yol Kavşağı, Narin Kavşağı, Namık Kemal Bulvarı, Kapaklı ve Yıldızkent Kavşağı’nda belirlenen noktalarda bekleyen Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, sürücülere, üzerinde trafikle ilgili uyarıların yazılı olduğu broşürler dağıttı.
GÜVENLİ ALKOL SINIRI YOKTUR
Sürücülere dağıtılan broşürlerde alkollü araç kullanılmaması gerektiği belirtilerek “En doğru çözüm, alkollüyken araç kullanmamaktır. Çünkü güvenli alkol sınırı yoktur” denildi. Alkollü araç kullanmanın tehlikeli olduğunu belirten uyarılar içeren broşürde ayrıca, alkolün sürücülük için gerekli olan temel becerileri bozan ve yok eden bir madde olduğu ifade edildi.  Tehlikeli bozulma sınırının 0,20 promil olarak belirtildiği broşürde, dünyada kabul edilen yasal alkol sınırın 0,80 promil kabul edildiği ve 2 promil alkol almış bir kişinin kanındaki alkolün temizlenmesi için yaklaşık 14 saat geçmesi gerektiği belirtildi.
CEP TELEFONUNA HAYIR
Ekiplerin dağıttığı ‘Cep telefonuna hayır’ uyarı broşüründe ise cep telefonunun da dikkat dağıtıcı bir unsur olduğu kaydedildi. Broşürde ayrıca, sürücünün asit bir aramada yüzde 20, zihni fazla meşgul eden bir aramada ise yüzde 29 olasılıkla tehlikeli bir durumu gözden kaçırabileceği belirtildi. Japonya’da yapılan bir araştırmaya göre 1998’de telefon kullanımından kaynaklanan 24’ü ölümlü toplam 2 bin 297 kazanın meydana geldiği kaydedildi.
AŞIRI HIZ YAPMAYIN
‘Otobüs Şoförleri Aşırı Hız Yapmayın’ uyarısının bulunduğu broşürde ise aşırı hızın, kazaların sonuçlarını daha da ağırlaştırdığı belirtildi. Özellikle viraj dönüşlerinde otobüs sürücülerinin çok daha dikkatli olması gerektiği kaydedilen uyarılarda, yolcuların araç içerisinde dengesiz oturmalarının dahi otobüsün ağırlık merkezini değiştirebileceğini ve savrulmalara yol açabileceğini ifade etti. Şehirler arası yolcu taşımacılığında bir otobüs ile 40-50 kişi taşındığı belirtilen uyarılarda, yapılacak en küçük bir kural ihlalinin dahi çok sayıda can kaybına sebebiyet verebileceği vurgulandı.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10