Bir günlüğüne çakı gibi asker oldular

Çerkezköy’de bir günlüğüne temsili askerlik yapacak olan 12 engelli için önceki gece asker gecesi düzenlendi. Havai fişek gösterilerinin de sunulduğu programda, askerlik yapacak olan engelliler ve aileleri gönÃ

Çerkezköy 10.05.2012 23:14:00 0
Bir günlüğüne çakı gibi asker oldular

Çerkezköy’de bir günlüğüne temsili askerlik yapacak olan 12 engelli için önceki gece asker gecesi düzenlendi. Havai fişek gösterilerinin de sunulduğu programda, askerlik yapacak olan engelliler ve aileleri gönüllerince eğlendi. Çerkezköy, Çorlu ve Saray bölgesinde ikamet eden, ancak fiziksel engelleri dolayısıyla 15 aylık askerlik görevini yerine getiremeyen 36 engelli vatandaş, dün bir günlüğüne de olsa askerlik yapma imkanı buldu.

 

BİR GÜNLÜĞÜNE ASKER OLDULAR

 

3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İlyas Bozkurt başta olmak üzere tüm komuta kademesinin engelliler için seferber olduğu bu özel güne 15 aya sığdırılamayacak anıları sığdıran 31 yeni ve geçmiş yıllarda askerlik yapmış 5 engelli, bir günlüğüne asker oldu. 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığına teslim olan 36 engelli askere burada askerlik hakkında temel eğitimler verildi. Bir günlük temsili askerlik töreninin ardından 36 engelli asker için saat 14.00’da yemin töreni düzenlendi. Engellilerin yemin ettiği törende duygulu anlar yaşandı.

 

YEMİN ETTİLER

 

Tamamlanan temel eğitimlerin ardından aileleriyle birlikte karavana yiyen engelliler, daha sonra Yemin etmek üzere tören alanına geldi. Eğitimini tamamlayan askerlerin yemin törenine, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Dilaver Perçin, Çerkezköy Merkez Komutanı Kıdemli Albay Fazıl Tan, Saray Garnizon Komutanı Tankçı Albay Vahit Kengel, Çerkezköy Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Belde Başkanı Kenan Seçkin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekici, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Kapaklı Sakatlar Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, Çerkezköy İzci grubu ile engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

AİLELER BU ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

 

Yemin töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, bando takımı eşliğinde sancak yerini aldı. Sancağın yerini almasının ardından, Sancağın ve Tugayın tanımını Tank Üsteğmen Murat Durmuş tarafından yapıldı. Engelli 36 asker kendilerine eğitimi veren komutanlarının eşliğinde yemin ettiler. Programa sonradan katılan 16 yaşındaki Esra Göçemez asker kıyafeti giyerek tüm dikkatleri üstüne çekti. Duygusal anların yaşandığı programda engelli aileleri, yakınlarının fotoğrafını çekmek ve bu anı ölümsüzleştirmek için yarıştı. 

 

ALLAH’TAN RAHMET DİLEDİ

 

Engelli Mehmetçikleri temsilen bir konuşma yapan Mürsel Polat “Güzel yurdumuzun bireyi olarak bizler de bu vatan borcunu ödemek için yola çıktık. Bu vatan borcunu şehitlerimiz gibi ödemeyi elbette ki arzu ederdik. Ancak bu mümkün olmadığından temsili askerlikle borcumuzu ödeyebiliyoruz. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar gönüllerimizde yaşadıkça hiç ölmeyecekler. Bu vesileyle değerli gazilerimizi de sağlıklı yaşam dileklerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

 

“NE MUTLU YANIMDASINIZ, NE MUTLU Kİ CANIMIZA CANSINIZ”

 

“Bizler de yüreklerimizde vatan sevgisi, başımızda analarımızın helalliği ile yürüyoruz” diyen Polat “Engelsiz gönüllerimizle, perdesi sevgimizle birliği temsil edelim istiyoruz. Her birimiz yurdumuzun ayrı köşelerinden toprağını taşırken biliyoruz ki her karış toprak bizimdir. Mehmetçiklerimizin yürekleriyle de hep bizim olacaktır. Unutmayalım ki bu gök kubbe altında bu topraklar üstünde nefes aldığımız sürece bir bakışımız bile bayrağımızın dalgalanmasına yeter. Bakın, isteyince nasıl birlik oluşturduk. Yürümek istedik, gönülle yürüdük. Görmek isteyince de göz olduk ve duymak istediğimizde kulağımızı İstiklal Marşına verdik, dile söz olup biz de askeriz diyebildik. Ne mutlu yanımdasınız, ne mutlu ki canımıza cansınız” ifadesini kullandı. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programa katılan herkese teşekkür eden Polat “Gün döndü ve yola düştük. Bu yolda kah güldük, kah ağladık. Hayat bize ne verdiyse kabımızca içimize aldık. Bir olmayı, birliği anlatabilmek için engelsiz tüm gönüllere kucak açtık. Engelliler haftası sebebiyle sembolik bir günlük askerliğimizde varlığınızla bize destek olduğunuz için bütün arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi. 

 

“MEHMETÇİKLERLE SİLAH ARKADAŞI OLDUNUZ”

 

Yemin töreninde konuşan 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler de “Bizlere dilekçe ile başvurarak bir gün için dahi olsa kutsal askerlik görevlerini yapmak için Çerkezköy ve Saray ilçelerinden gelen Mehmetçiklerin and içmelerini gururla izledik.  1111 sayılı askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların, kutsal askerlik hizmetini bir gün süreyle icra etmesine imkan sağlamak için her yıl geleneksel olarak temsili askerlik uygulaması yapılmaktadır. Bugün tugayımıza katılan yüreği ülke ve bayrak sevgisiyle dolu 36 Mehmetçiğimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yemin etmeye hak kazandılar. Kıymetli anne ve babalar sanırım sizler de evlatlarımızın askerlik hizmetini icra ettiği bugünü ileride hatırlayacak ve gurur duyacaksınız. Sevgili Mehmetçikler, sizler bugün kahramanlığını dünyaya kabul ettirmiş, tarihi şan ve şerefle dolu Türk silahlı kuvvetlerinin bir günlük misafiri oldunuz. Milletinden aldığı bu güçle önüne çıkacak her türlü engeli aşacak imkan ve kabiliyete sahip, dünyanın sayılı ordularından birisi olan Türk silahlı kuvvetlerini yakından tanıdınız. Milletin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz parçası olan Mehmetçiklerle silah arkadaşı oldunuz. Asıl önemlisi sevdiklerinizin huzurunda, arkadaşlarınızın şahitliğinde, kutsal sancağımızın gölgesinde, arkadaşlarınızla omuz omuza, silahlarınıza el basarak yemin ettiniz. Ne mutlu sizlere ki içtiğiniz bu yeminle en sıkıntılı zamanlarda mucizeler yaratan Türk milletinin gururu, göz bebeği, kahraman Mehmetçikler oldunuz. İçtiğiniz yemin kutlu, yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

 

TERHİS BELGELERİNİ ALDILAR

 

Duygulu anların yaşandığı yemin töreninde, engelli askerlere, görev yaptıkları Tugay Komutanlığı tarafından, terhis belgeleri verildi. 36 engelli askere ayrıca Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Hasan Nevzat Taşdeler, Saray Garnizon Komutanı Tankçı Albay Vahit Kengel, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Saray Belediye Başkan Yardımcısı Dilaver Perçin tarafından günün anısına çeşitli hediyeler verildi. Program tören geçişi ile son buldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10