Kredi talebi meclisi gerdi

Karaağaç Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da yapıldı. .

Çerkezköy 11.05.2012 23:08:00 0
Kredi talebi meclisi gerdi

Karaağaç Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da yapıldı. .

 

KESİN HESAPLAR KABUL EDİLDİ

 

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2011 yılı kesin hesapları görüşüldü. Komisyon tarafından incelenerek uygun görülen hesaplar, meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından bir önceki oturumunda plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2012 yılı için alınacak atık su ve evsel atık toplama taşıma ve bertaraf ücretlendirilmesi konusuyla ilgili komisyon kararı görüşüldü. Komisyonun uygun gördüğü gündem, mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

 

ÖN ÖDEMELİ SAYAÇLAR KARARA BAĞLANDI

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de ilk oturumda plan ve bütçe komisyonuna havale edilen ön ödemeli su sayaçları ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Belediyenin su abonelerinden mekanik sayacı bozulan vatandaşların mekanik sayaçlarını tamir ettirmeleri halinde abonmanlarının devam edilmesi, istedikleri taktirde dijital sayaca geçmelerinin daha önceki meclis kararıyla uygun görüldüğü, dijital sayaçların halkın talebi üzerine tek firma ile değil üç-dört firma ile çalışılması uygun görülmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyon tavsiye kararı meclis tarafından da kabul edildi. 

 

OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından SMS Lojistik Tekstil firmasının dilekçesi, 398 ada 2 parselde bulunan alanın kamu ortaklığı payı olduğu için kiraya verilmesi ve Karaağaç İlköğretim Okulu’na duvar yapılması talepleri ile ilgili komisyon raporları görüşüldü. Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen SMS Lojistik Tekstil San.Tic.Ltd şirketinin vermiş olduğu dilekçe karara bağlanırken, belediye ait 398 ada 2 parselde bulunan alanın kamu ortaklık payı olduğundan dolayı kiraya verilmesi ve Karaağaç İlköğretim Okuluna Belediye tarafından duvar yapılması talepleri ise komisyonca uygun görülmedi. SMS Lojistik’in dilekçesi komisyonun tavsiye kararına istinaden oy birliği ile red edilirken, Karaağaç İlköğretim Okulu’na duvar yapılması talebi de mecliste Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Çetin Özhan ve Şahin Salgar’ın kabul oyuna karşılık oy çokluğu ile reddedildi.

 

KOMİSYON UYGUN GÖRMEDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündeminde de İller bankasından 5 adet park ve bahçe ile üst kaplaması yapılmış yolların yapılması için gerekli kredinin sağlanması için Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel’e yetki verilmesi konusuyla ilgili komisyon kararı görüşüldü. İlgili gündem maddesi Belediyenin iller bankasına borcu olmasından dolayı komisyon tarafından reddedildi. Şahin Salgar’ın “Plan ve Bütçe komisyonu Karaağaç’ın yararı için yapılacak işleri reddediyor. Bizim dönemimizde Karaağaç’a ne kazandıracağız” söylemine açıklık getiren Komisyon Üyesi Yılmaz Mert “Bizler komisyonca uygun görmedik. Uygun görüyorsanız siz görün. Muhasebe müdürü ile görüştükten sonra İller Bankasına borcumuzun fazla olduğunu ve bu meblağı ödeyemeyeceğimizi düşündük. Dilekçe fen işlerini ilgilendirseydi Fen İşleri müdürünü çağıracaktım. Karaağaç Belediyesi’nin kasasında 600 bin TL parası var. Kasanda para varken neden iller bankasından para çekiyorsun” dedi.

 

KREDİ TALEBİ SİNİRLERİ GERDİ

 

Zaman zaman sinirlerin gerildiği toplantıda  “Ödeyemeyeceğimiz borcun altına niye giriyoruz” diyen Meclis Üyesi Yılmaz Mert’i eleştiren Meclis Üyesi Şahin Salgar “Başkan ile aranızda bir husumet var. Ben bunu anlayamıyorum. Yolda yürüdüğün zaman halkımızdan birisi ile karşılaştığında yolların durumunu sorduğunda ne cevap vereceksin” ifadesini kullandı. Meclis üyesi Şahin Salgar’ın bu tutumu karşısında Mert ise “Size yaranmak için bu maddelere evet mi diyelim. Biz komisyonca uygun görmedik. Karar meclisindir” dedi. KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI

 

Komisyonun aldığı karara saygı duyduğunu ifade eden Karaağaç Belediye Başkanı Özkan  Yücel “Komisyonumuz Belediyenin borçlanmaması için bir karar almıştır. Ben de onların almış olduğu karara saygı duyuyorum. Proje ortaya koyulmuştur ve Karaağaç Belediyesi de bu borcu ödeyecek kapasitededir” diye konuştu. Komisyonun reddettiği karar, Başkan Dr.Özkan Yücel, Çetin Özhan, Şahin Salgar ve Ahmet Aşar’ın kabul oyuna karşılık meclis tarafından da oy çokluğu ile reddedildi. 

 

EVSEL ATIK İHALESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen son madde olan Evsel atıkların toplanması ihalesinin bir yıldan fazla olarak yapılması şeklinde karara bağlandı. Evsel atık ihalesinin 21 aylık yapılması ve 1 Temmuz 2012 tarihi ile 31.03 2014 tarihleri arasında ihaleye çıkarılması komisyonca uygun görüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10