Hemşirelere ‘Tatlı’ kutlama

Ak Parti İlçe Kadın Kolları, Hemşireler Haftası’nı ilçedeki hastanelerde, görev başındaki Hemşirelerle birlikte kutladı.

Çerkezköy 14.05.2012 00:26:00 0
Hemşirelere ‘Tatlı’ kutlama

Ak Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil,  her yıl 12 Mayıs’ta kutlanan “Hemşireler Haftası”nı unutmadı ve bu özel günü Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte, hastanelerde görev yapan hemşirelerle birlikte “Tatlı” ikramı ile kutladı.

 

 ÖNCE DEVLET HASTANESİ

 

Hemşireler Haftası nedeniyle yönetim kurulu ile birlikte önce Çerkezköy Devlet Hastanesi daha sonra Özel Çerkezköy Hastanesi’ni ziyaret eden Yeşil, burada görev yapan Hemşireleri görev başında kutladı ve tatlı ikram etti.  Özel Çerkezköy Hastanesi’ndeki kutlamaya Hastane Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker ve Hastane Müdürü Alper Atasoy eşlik etti. Yeşil,  Başhemşire Gülcan Özdemir’e hem tatlı ikram etti hem de bir süre sohbet etti.

 

 YENİ HASTANE MÜJDESİ

 

6 yıldır Özel Çerkezköy Hastanesi’nde çalıştığını belirten Başhemşire Gülcan Özdemir, “Hastanemizde toplam 25 hemşire görev yapıyor. Hepsi de hastaların sağlığı ve rahatı için ellerinden geleni yapıyor” dedi. Hemşirelerin hastaneler için öneminin yadsınamaz olduğunu belirten Başhekim Ahmet Türker, tüm hemşirelerin gününü kutladı. Yeni yapılacak hastane çalışmalarının da başladığını belirten Türker, “Hastanemizin temel atma çalışmaları başladı. 1 sene içerisinde tüm çalışmaların tamamlanmasını ve yeni binamıza geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

 ZİYARETLER OPTİMED’DE TAMAMLANDI

 

AK Parti Kadın Kolları,  Özel Optimed Hastanesi’ni de unutmadı. Buradaki ziyarete de Hastane Acil Sorumlusu Dr. Ali Çolak eşlik etti.  

 

NEDEN HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLANIYOR?

 

Tarihi çok eski olan hemşirelik mesleği; Eski Mısır, Hindistan, Yunanistan ve Roma’da ilk çağlarda bugünkü biçimde olmasa bile yapılmaktaydı.

 

Dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale (Florans Naytingel) olup, ilk hemşirelik okulunu da 1962 yılında Londra’da açmıştır.

 

Ülkemizde ilk olarak “Hilal-i Ahmer Cemiyeti” (Kızılay) 1911 yılında hemşirelik kursları açmıştır. Bu kursları bitiren hemşireler; 1912–1914 Balkan Savaşları ile 1914–1918 Birinci Dünya Savaşı’nda hasta ve yaralı askerlere bakmışlardır. Cumhuriyet sonrası ilk Hemşirelik Okulu İstanbul’da açıldı.

 

Bunu 1939 yılında Ankara’da açılan Askeri Hemşirelik Okulu izledi.

 

1943’te Verem Savaş Derneği, 1946’da Sağlık Bakanlığı İstanbul’da birer Hemşirelik Okulu açtılar. Daha sonra diğer illerde bu tip okullar açıldı. Bu okullar ortaokul düzeyinde üç yıl, lise düzeyinde dört yıl eğitim vermekteydi. Günümüzde 4 yıllık Sağlık Kolejlerine dönüştürülmüşlerdir. Kolej ve lise mezunlarına eğitim veren 4 yıllık Yüksek Hemşirelik Okulları da halen faaliyettedir. Bu okullardan en ünlüsü İstanbul’daki Florance Nightingale Yüksek Hemşirelik Okulu’dur. Çeşitli üniversitelere bağlı hemşirelik okulları da vardır.

 

12 Mayıs’ta hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale doğduğu için, ona izafeten “Hemşirelik Haftası”nın başlangıç günü olmuştur.

 

12–18 Mayıs tarihleri arasında başta hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale (1820–1910)’in özverili, sevecen, gece ve gündüz hizmetleri saygıyla anlatılırken, hemşirelik mesleğinin de kutsallığını vurgulamak gerekir.

 

Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir.

 

Bu hafta değerlendirilirken, hemşirelik mesleğinin sorunları ortaya konur ve çözümler üretilir. Mesleğin önemine toplumun dikkati çekildi.

 

Nightingale, Kırım Savaşı sırasında İngiltere’den gelerek, Üsküdar’daki Selimiye Kışlası’nda hemşirelik yapmış ve büyük ün kazanmıştır. 1964 yılından itibaren ülkemizde de her 12 Mayıs Günü “Hemşireler Günü” olarak kutlanmaktadır.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10